Genom att vara (eller bli!) en hejare på huvudräkning hjälper man som spelare sin hamster att rädda sin tillfångatagna vän i Math Kingdom.

Appen Bugsy in Math Kingdom från Utvecklaren Peapod Labs är upplagt enligt enkla spelprinciper, Bugsy är en hamster som med hjälp av sina mattekunskaper tar sig igenom bana för bana på sin väg mot att rädda sin kompis i slottstornet. Motståndarna slänger ut mattetal mot Bugsy och spelaren svarar på mattetalen genom att trycka på rätt siffror i nederkanten av skärmen.

Bugsy in Math Kingdom

Spelaren börjar med att välja addition (+) eller subtraktion (-) samt vilken svårighetsnivå det ska vara på banorna (välj mellan lätt eller svår). På de lätta nivåerna kommer tal som till exempel 6 + 8, 51 – 3 och 54 + 43, och på de svåra nivåerna ser talen ut såhär: 3 + ? = 12, 32 – ? = 16 och 27 + ? = 53. Alla tal håller sig inom siffrorna 1 – 99.

ANNONS:

Bugsy in Math Kingdom

Bugsy in Math Kingdom

Det finns sex banor med vardera tre nivåer att klara av, man kan ställa in hur många frågor man vill få på varje nivå (mellan 8-16 stycken). På slutet av varje bara blir det dessutom en slutstrid då motståndaren slänger ur sig några extra snabba tal som Bugsy måste lösa för att klara hela banan. Tanken med alla dessa omgångar är att spelaren ska stärka och befästa sina mattekunskaper och automatisera huvudräkningen genom upprepningar, för att tillslut slippa använda fingrarna eller andra hjälpmedel för att räkna ut enklare mattetal.

Spelet är enkelt och bra upplagt, det är lätt att förstå hur man ska spela. Alla banor har olika bakgrunder och nya motståndare vilket ger variation. Banorna går på tid, och en engelsk barnröst peppar och hejar på under spelets gång, belöningsmomenten är på en lagom uppmuntrande nivå och huvudkaraktären (hamstern) är söt. Att det är mattekunskaper som ger spelaren superkrafter för att övervinna motståndaren är roligt nördigt och ger motivation att klara några mattetal till och några till…

Det finns en liten ikon med barnspärr i nedre hörnet på förstasidan som tar en till en sida för spelinställningar och spelförklaringar. Här kan föräldrar även se hur det går för barnen, hur de har svarat på varje bana och få tips på fler sätt att träna matte.

Min sjuåring tycker att det är lite för många upprepningar på varje bana (24 mattetal på lägsta inställningen, gånger sex banor) det blir lite tjatigt i längden. Samt att det hade varit skönt att även kunna ställa in (eller pausa?) tiden man har på sig att räkna ut talen, det känns lätt stressigt på de högre nivåerna.

Bugsy in Math Kingdom innehåller reklam för egna appar, bakom barnlås. Det finns ingen reklam från tredje part och inga köp i appen. Jag rekommenderar appen till barn från ungefär sex år och uppåt. Betyget blir en trea av fem möjliga.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bugsy in Math Kingdom för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *