Fortsättningen på Bugsy in Math Kingdom heter Bugsy’s Math Quest och här gäller det att behärska grundläggande multiplikation och division för att rädda sin tillfångatagna vän i Math Kingdom.

Bugsy’s Math Quest är upplagt enligt enkla spelprinciper. Bugsy är en hamster som med hjälp av sina mattekunskaper tar sig igenom bana för bana på sin väg mot att rädda sin kompis i slottstornet. Motståndarna slänger ut mattetal mot Bugsy och spelaren svarar på mattetalen genom att trycka på rätt siffror i nederkanten av skärmen. I den första appen, Bugsy in Math Kingdom övade man på addition och subtraktion. I den här appen är det multiplikation och division som gäller.

Bugsy's Math Quest

Det här är ett slags plattformsspel där man måste räkna rätt för att ta sig vidare till nya nivåer. Spelet börjar enkelt för att sedan bli gradvis svårare och svårare. Man väljer själv om man vill öva på multiplikation eller division.

ANNONS:

Bugsy's Math Quest

Bugsy's Math Quest

Det finns sex banor per räknesätt. I appens inställningar kan man ställa in hur många frågor man vill få på varje nivå (mellan 4 – 10 stycken). På slutet av varje bara blir det dessutom en slutstrid då motståndaren slänger ur sig några extra snabba tal som Bugsy måste lösa för att klara hela banan. Tanken med alla dessa omgångar är att spelaren ska stärka och befästa sina mattekunskaper och automatisera huvudräkningen genom upprepningar, för att tillslut slippa använda fingrarna eller andra hjälpmedel för att räkna ut enklare mattetal.

Spelet är enkelt och bra upplagt, det är lätt att förstå hur man ska spela. Alla banor har olika bakgrunder och nya motståndare vilket ger variation. Banorna går på tid, och en engelsk barnröst peppar och hejar på under spelets gång, belöningsmomenten är på en lagom uppmuntrande nivå och huvudkaraktären (hamstern) är söt. Att det är mattekunskaper som ger spelaren superkrafter för att övervinna motståndaren är roligt nördigt och ger motivation att klara några mattetal till och några till…

Det finns en liten ikon med barnspärr i nedre hörnet på förstasidan som tar en till en sida för spelinställningar och spelförklaringar. Här kan föräldrar även se hur det går för barnen, hur de har svarat på varje bana och få tips på fler sätt att träna matte.

Min sjuåring upplevde Bugsy in Math Kingdom som tjatigt. Och även i denna app är det lite för många upprepningar på varje bana (24 mattetal på lägsta inställningen, gånger sex banor). Det hade varit skönt att även kunna ställa in (eller pausa?) tiden man har på sig att räkna ut talen, det känns lätt stressigt på de högre nivåerna.

Bugsy’s Math Quest innehåller ingen reklam från tredjepart, inga köp i appen eller länkar till sociala medier. Jag rekommenderar appen till barn från sju år och uppåt. Betyget blir en trea av fem möjliga.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bugsy’s Math Quest för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *