I det här spelet får man bygga bilar, köra dem på banor och samla ihop poäng. Poängen ger nya nya bildelar så att man kan bygga vidare på sin bilpark.

Spelets upplägg är att man med hjälp av många delar kan sätta samman fantasifulla bilar som sedan används i en av fyra bilbanor. Build a Truck är, liksom föregångaren More Trucks, ett plattformsspel där banorna har olika hinder. Gropar och gupp gör det till en fartfylld och äventyrlig åktur.

ANNONS:

Build A Truck

Stegen till en färdig bil är många och det går rätt så bra att skapa stor variation på bilarna man bygger. Man väljer först en kaross, sen går löpande bandet vidare till lacken, därefter kan man välja att sätta på dekaler följt av däck, motor, avgassystem och andra tillbehör, som drakvingar eller en propeller. Slutligen namnger man bilen som hamnar i ett bilgalleri. I varje byggmoment finns olika delar att välja mellan. Olika typer av motorer, däck, avgassystem och tillbehör. Bilen färglägger man med fingret, så här sätter fantasin gränserna. Vissa bildelar kostar inget medan vissa kostar poäng som man samlar in genom att köra på de olika banorna. Sen är det så, att löser man in poäng för en viss bildel kan man ångra sig och på så vis få tillbaka poängen. Poäng går rätt så enkelt att samla ihop på banorna man kör på.

Build A Truck

Svårighetsgraden blir lite vad man gör den till. Man kan välja att bara tuta på och köra, så kommer man tillslut i mål. Men man kan också försöka samla så många poängmynt som möjligt vilket ger fler möjligheter att bygga roliga bilar. Satsar man på många poäng får man jobba lite hårdare, då alla poäng inte är helt lätta att ta. Banorna går dessutom på tid, så det kan bli bråttom mot slutet. Om tiden går ut avslutas spelomgången och man får börja om på nytt. Bilen går köra framåt, bakåt och man kan även hoppa. Har man otur kan bilen gå sönder, men då får man bara börja om.

Totalt finns fyra banor och de är, tillsammans med bilarna man bygger, fantasifulla och roliga.

Build A Truck

Build A Truck

På startsidan kan man välja att stänga av bakgrundsmusiken. Dock kan man inte stänga av effektljuden. Spelet saknar köp inuti appen och reklam från tredje part. Första gången man startar appen uppmanas man att fylla i sin e-postadress. På startsidan finns länk till fler spel från utvecklaren, men externa länkar ligger bakom barnlås. I enhetens inställningar kan man stänga av reklamen helt. Tummen upp för det!

Build a Truck gick verkligen hem hos oss. Dels byggandet i sig, att sätta samman bilarna på olika vis, dels drivkraften i att köra i banorna för att samla poäng för att sedan kunna lösa ut fler byggdelar. Vi har byggt 17 bilar än så länge, så följaktligen kan man sätta samman rätt så många bilar. För min fyraåring är det väldigt lagom att bara tura och köra, och samla in de poäng man får längs vägen. Vi har inte upplevt tidsbegränsningen eller det facto att vi missar poäng som ett stressmoment. Utifrån ett pedagogiskt perspektiv har vi enkelt och på ett direkt påtagligt sätt kunnat prata om att samla och spara för att sedan kunna lösa ut det vi verkligen vill ha. Vi har också kunnat prata om konsekvenserna av att lösa ut en del, för att sedan stå utan poäng i nästa stund. En smula ekonomi på ett väldigt enkelt och tydligt sätt.

Spelets humoristiska ton, breda variation och underhållningsvärde gör att Build a Truck får betyget 4 av 5. För att bli ännu bättre hade jag gärna sett fler banor och möjlighet att avancera vidare. Överlag är det dock ett roligt tidsfördriv som jag rekommenderar till barn mellan 3-6 år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *