”Build and Play 3D” är ett tredimensionellt pussel. Det man pusslat ihop får man sedan leka med/styra.

”Build and Play 3D” är en helt ny app från det amerikanska företaget Croco Studio. Företaget ligger även bakom appen 3D Shape Sorter. I appen finns nio olika maskiner som barn kan sätta ihop; en robot, ett flygplan, en bil, en cementblandare, en lyftkran, en grävmaskin, en motorcykel, ett fartyg och ett tåg.

I huvudmenyn ser man hela tiden tre maskiner och kan dra med fingret eller trycka på höger/vänster-pil för att bläddra vidare till de övriga sex maskinerna. När man bestämt sig får man se maskinen uppdelad i ungefär 7 – 10 delar. Delarna är i 3D. Nu börjar själva utmaningen, att dra ihop de delar som passar ihop tills hela maskinen är färdig. Som belöning animeras den färdiga maskinen i en naturlig miljö.

ANNONS:

Man kan likna den här appen med ett pussel. Utmaningen ligger i att passa ihop rätt delar med varandra för att skapa en färdig figur. Även fast det är ganska få bitar man har till sitt förfogande är det inte helt lätt. Appen hjälper till lite genom att rotera de färdiga delarna till rätt position när man skall placera ut en ny del.
rekla
Appen är färgglad och har en fin och lugn musikslinga som splelar i bakgrunden. Det går att stänga av både musik och effekter, men tyvärr är dessa knappar alldeles för tillgängliga för barnen. Det är därmed stor risk att barnen själva stänger av ljudet av misstag. Ingen stor katastrof egentligen, men ändå värt att notera. Appen har inte något tal.

I övrigt är appen väldigt barnvänlig och lättanvänd. ”Build and Play 3D” är fri från in-app purchase och reklam för tredje part. Det finns reklam för andra appar från samma utvecklare. Reklamen har ett enkelt barnlås men går att stänga av via sida för föräldrar.

Jag är helt säker på att yngre barn som är intresserade av fordon och maskiner kommer att älska denna app. Appen håller en jämn svårighetsnivå och uppmuntrar barn att utforska och lösa problem.

Om jag fick önska något så skulle det vara ännu fler maskiner. Förhoppningsvis kommer detta i framtiden.

”Build and Play 3D” passar barn mellan 2 och 4 år. Betyget blir 3 av 5.

Uppdaterat den 9 november 2013
Appen har i senaste uppdateringen fått några nya maskiner. Men framförallt går det numera att leka med det man pusslat ihop. Detta ger appen en helt ny dimension. Flera barn i redaktionen har testat appen på nytt och gillar verkligen dessa nya förändringar. Vi har därför beslutat oss för att höja betyget till fyra av fem.

Nyhet

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Build and Play 3D för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

 1. Lotta Forsberg skriver:

  En populär app på våra iPads på den förskolan jag arbetar på.
  Grafik som tilltalar samt att barnen får ”tänka till lite” , dvs en utmaning i deras lärande.
  Hälsningar Lotta Forsberg, förskollärare, Blockflöjtens förskola i Sjöbo.

 2. Anna skriver:

  Min dotter (2,5 år) spelar ofta denna app. Jag tycker själv att appen är ganska tråkig, men hon tycker verkligen om den! Ibland vill hon ha hjälp att få någon del rätt, men oftast löser hon det själv. Hon gillar också att fordonet kommer i rätt miljö när man är klar med det.
  Jag skulle vilja att det fordon som ska byggas visas kort innan delarna splittras, man kommer inte alltid ihåg hur det ska se ut (om man inte spelat det många gånger!).

 3. Cissi skriver:

  Den här appen är populär hos oss just nu. Min treåring kan hålla på länge att konstruera olika fordon. Jättebra att den är så enkel att förstå sig på, även om konstruktionerna i sig kan vara kluriga.

 4. Johanna skriver:

  Vår son på 22 månader har verkligen fastnat för denna app. Han hade lite svårt att förstå hur han skulle ”greppa” bitarna först, men nu går det som en dans och om jag inte skulle begränsa speltiden hade han nog suttit i timmar! 🙂 Tummen upp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *