I Busy Shapes 2 är en underhållande problemlösningsapp med flerdimensionella pussel i ökande svårighetsnivå.

Busy Shapes 2 är utvecklad av Edoki Academy som tidigare har gjort flera appar i samma genre; föregångaren Busy Shapes och Busy Water. Till skillnad från Busy Shapes är Busy Shapes 2 i 3D format, har fler banor med fler moment och är snäppet svårare.

ANNONS:

I Busy Shapes 2 ska man placera bitar i rätt form. Till en början är det enkla banor där det i princip bara är att föra en pusselbit i ett passande hål. Att det är rätt ser man på att det är samma färg och form på hålet som på pusselbiten. När man klarat en bana går man automatiskt vidare till nästa som blir svårare. Det är över 100 banor i appen och svårighetsgraden stegras långsamt.

Ju svårare banan blir desto fler moment är det för att få pusselbiten på rätt plats och fler ”verktyg” som behöver användas. Verktygen som används är exempelvis fjädrar, bomber, vätskeströmmar och olika sorters plattformar. Det finns också hinder som man bör undvika såsom klisterfällor, lådor och bommar.

Gör man fel eller inte lyckas är det bara att fortsätta, man kan prova hur många gånger som helst och det finns inte någon tidspress. Det upplevs som positivt att det inte händer något när man gör fel men det finns inte heller någon form av belöning när man lyckats annat än att man kommer vidare till en ny bana.

Det är en välgjord app med tilltalande miljöer, pusslen förekommer i fyra olika världar. Liksom föregångaren Busy Shapes är appen inspirerad av Jean Piagets teori om att barn lär bäst genom att utforska och manipulera världen omkring sig.

Barnet förstår snabbt vad man förväntas göra och klarar det utan hjälp från vuxen. Via ett barnlås kommer man till inställningsmöjligheter i appen, man kan ställa in ljud och nollställa banorna. Man kan också om man skapar ett konto hos utvecklaren aktivera individuella användarprofiler. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase. I appen förekommer endast ljud. Det finns varken text eller tal.

Min 6-åring tycker om appen och har återkommit till den flera gånger trots att det har gått relativt snabbt att spela igenom alla banorna. Andra barn i redaktion gillar också appen. Jag tror att kombinationen som appen erbjuder i att både vara enkel, underhållande och stegringen i svårighetsgrad gör att den ändå blir utmanande. Jag tror inte att appen har någon längre hållbarhet när man väl spelat igenom alla nivåer, men det kan vara roligt att återkomma till den då och då.

Jag rekommenderar appen för barn 4-7 år. Mitt betyg är 4 av 5.

Uppdaterat den 17 mars 2017
Appen innehåller nu ytterligare 60 nivåer och nya verktyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *