I appen ”Mini-U: Buttons” finns 78 färggranna bilder uppdelade i fyra kategorier. Dessa bilder kan ditt barn färglägga genom att placera ut knappar i olika storlekar och färger.

Från företaget PopAppFactory, som bland annat ligger bakom apparna Memoria, Mosaic och ZOO Alfabet, kommer den nya kreativa appen Mini-U: Buttons, nedan kallad Buttons.

ANNONS:

I Buttons hittar man 78 färggranna bilder uppdelat i fyra kategorier; Start, Pirates, Fairy och Celebreties. Bilderna färglägger man genom att placera ut knappar i olika former och färger. Varje bild har två lägen. Ett läge är mer styrt och där finns det markeringar med siffror så att man kan se vilken knapp som skall ligga var. I det fria läget får man istället sätta knapparna nästan var man vill (man måste se till att det är rätt knappstorlek på rätt plats). Beroende på vilken bild man valt får man olika knappar att skapa med.

Buttons

I startkategorin hittar man bland annat bilder på en bil, en gunghäst, en docka och en katt. I piratkategorin finns det bland annat en kompass, en sjöjungfru, en pirat, en revolver och en bläckfisk. I fe-kategorin finns bland annat en drake, ett slott, en groda och olika slags féer. I kändiskategorin hittar man bilder från olika sagoböcker. Exempelvis de tre små grisarna, rödluvan, prinsessan på ärten och mästerkatten i stövlar.

Buttons

Buttons

Min nyblivna 7-åring och en ytterligare 6-åring i redaktionen har oberoende av varandra testat Buttons och båda gillar appen. Omdömet från sexåringen var att bilderna som följer med är fina och det var inga problem att sätta rätt knappar på rätt plats. Min 7-åring gillar också bilderna men föredrog det fria läget där man kan sätta ut knappar som man vill. Hen tyckte dock att det var lite dumt att inte alla knappar gick att sätta på valfri plats (orsaken är alltså att det beror på vilken storlek knapparna har).

Buttons

I det styrda läget får man reda på var knapparna skall ligga genom att matcha siffror på knapparna med siffror i bilderna. Detta kan vara en bra introduktion till hur siffrorna ser ut. Appen har dock inte något tal så man får inte höra vad siffrorna heter.

När man är klar med en bild kan man välja att spara den bland bilderna på enheten. Bilden ifråga får en markering i appen så att det är lätt att ha koll på vilka bilder man redan skapat. Man kan dock göra om samma bild hur många gånger man vill. Väljer man att avsluta appen eller gå till en annan bild så sparas det påbörjade arbetet automatiskt så att man kan fortsätta när man känner för det.

På förbättringssidan önskar vi ett större utbud av knappar när man skapar i det fria läget. Det hade dessutom varit roligt om man kunde sätta knappar på egna bilder eller skapa på vit bakgrund. Som det är nu får man endast placera ut knappar på de bilder som följer med, och då endast på de utmarkerade platserna.

Buttons är en intuitiv och barnvänlig app som vänder sig framförallt till pyssliga barn. Tack vare de medföljande fina bilderna behöver man inte vara jättekreativ, samtidigt som det finns möjlighet att vara det för de som vill. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns externa länkar, men dessa kan man endast nå genom att ta sig förbi ett bra föräldralås. Buttons har inga inställningsmöjligheter.

Jag rekommenderar Buttons till barn mellan 4 och 6 år. Betyget blir en fyra av fem möjliga.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 14 mar 2020
  •   0 kr 12 mar 2020
  •   35 kr 14 dec 2019
  •   0 kr 13 dec 2019
  •   35 kr 2 okt 2019
  •   30 kr 28 feb 2019
  •   10 kr 25 feb 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Buttons för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *