Bygg och Spela i 3D är ett tredimensionellt pussel med fordonstema

Bygg och Spela i 3D heter uppföljaren till Build and Play 3D från företaget Croco Studio (tidigare Pronetis). Precis som i den första appen finns det nio fordon som barnen skall sätta ihop. Det finns en traktor, en ubåt, båt, helikopter, bil, robot, fyrhjuling, raket och en lastbil.

ANNONS:

bygg-spela-i-3d

I huvudmenyn ser man tre av fordonen och kan dra med fingret eller trycka på höger/vänster-pil för att bläddra vidare till de övriga sex maskinerna. När man bestämt sig för vilken man vill pussla med får man se fordonet uppdelat i ungefär 7 – 10 delar. Delarna är i 3D. Utmaningen är att dra ihop de delar som passar ihop tills hela fordonet är ihopsatt. Som belöning animeras det färdiga fordonet i sin naturliga miljö.

bygg-spela-i-3d-val

bygg-spela-i-3d-pussel

Man kan likna den här appen med ett pussel. Utmaningen ligger i att passa ihop rätt delar med varandra för att skapa en färdig figur. När man placerar ut en ny del hjälper appen till lite genom att rotera de färdiga delarna till rätt position. Hamnar man ungefär rätt så hoppar biten på plats. Även fast man får lite hjälp är det inte helt lätt. Ibland måste man nämligen även sätta bitarna i rätt ordning.

Appen är färgglad och har en fin och lugn musikslinga som splelar i bakgrunden. Det går att stänga av både musik och effekter, men tyvärr är dessa knappar alldeles för tillgängliga för barnen. Det är därmed stor risk att barnen själva ändrar inställningar av misstag. Ingen stor katastrof egentligen, men ändå värt att notera. Appen har inte något tal.

Det här är en väldigt barnvänlig och lättanvänd app som är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Reklam för egna appar och externa länkar finns, men dessa ligger på särskild sida. De externa länkarna är skyddade av barnlås (”håll i tre sekunder”).

Min son som fyller fyra år om två månader tycker att Bygg och Spela i 3D är en väldigt bra app och återkommer till den då och då, även fast den är på gränsen till för lätt för honom. Appen håller en jämn svårighetsnivå och uppmuntrar barn att utforska och lösa problem. Som förbättringsförslag önskar jag ännu fler fordon att pussla ihop. Samt att det gick att ställa in svårighetsnivå, dvs mängden bitar som ett fordon består av.

Bygg och Spela i 3D passar barn mellan 2 och 4 år. Betyget blir 3 av 5.

Uppdaterat den 17 mars 2014
Det har kommit en väldigt bra uppdatering av appen. Numera går det att leka med det man pusslat ihop. Detta ger appen en helt ny dimension. Min son har testat appen på nytt och gillar verkligen förändringen. Vi har därför beslutat oss för att höja betyget till fyra av fem.

Nyhet

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

5 kommentarer

 1. Ann G Wallöf skriver:

  Min son som är fyra år var i början riktigt uppspelt över alla fordon man kunde pussla, men han önskade att man kunde köra med dom efter att ihopsättningen var klar. Han spelar det gärna men hade önskat lite fler delar.

 2. Annelie Sedin skriver:

  Min 4-åring tyckte spelet var roligt. Han lärde sig snabbt alla pussel. Jag upplevde att det blev för enkelt för honom. Skulle önska att han själv kunde vrida runt fordonet för att placera bitarna på rätt plats. Tror den passar bättre till lite yngre barn, även om min son tyckte om spelet.

 3. Anna Marteby skriver:

  Min 4-åring gillar appen, men tycker att den är lite väl enkel. Färgglad, trevlig app, rekommenderas!

 4. My skriver:

  Min 3 åring tyckte den var kul först, men efter en omgång har hon inte återkommit till den, var för lätt. Jag tycker den är färgglad och fin, men tror inte att den har så lång livslängd….

 5. Pappa Daniel skriver:

  Det har kommit en väldigt bra uppdatering av appen. Numera går det att leka med det man pusslat ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *