Se ett mönster och lista ut vilken del som saknas

I Caboose får man upp fem olika delar och skall baserat på det lista ut vilken del som saknas i serien. Man får färdiga svarsalternativ. I Caboose lär man sig inte bara att lista ut den saknade delen. Man blir dessutom samtidigt bekant med olika former, bokstäver (versaler och gemener), siffror och färger. Dessutom finns det en röst som säger vad allting heter. Bokstäverna ljudas, men är på engelska.

Caboose fungerar så att en liten blå drake drar in ett tåg på en bro. Ovanpå tåget slumpas det fram delar av en viss typ, t.ex. olika färger. Under bron ligger de fem olika svarsalternativen. Väljer man rätt svarsalternativ får man jubel som belöning. Dessutom byggs bron på så att den blir längre. När man har svarat rätt fem gånger är bron färdig och tåget åker över bron. Och så börjar det om från början igen.

ANNONS:

Via en liten ikon högst upp till höger i appen når man inställningarna. Här kan man ställa in vilken typ av delar man vill arbeta med. Det går också att ställa in vilken typ av serier man vill ha, detta påverkar svårighetsnivån. Man kan även stänga av både bakgrundsljud och tal.

caboose-installningar

Appen innehåller inte någon reklam eller möjlighet att köpa inuti appen. Inställningarna är skyddade av ett barnlås.

Den här appen känns som en lagom utmaning för små barn. Det jag gillar med appen är att den innehåller så många olika delar, utan att det känns krystat. Fokus är på att lista ut den saknade delen, men samtidigt lär man sig färger, former, bokstäver m.m. Kommer dessutom svensk ljudning så blir det pricken på I:et. Applåderna och appens grafiska utseende gör Caboose barnvänlig och lite mer rolig att använda. Något ytterligare belöningsmoment hade dock varit bra. Och grafiken går att göra snyggare – men det tror jag inte att barn lägger så mycket vikt vid.

Jag rekommenderar Caboose till barn mellan 4 och 5 år.

Betyg 3 av 5.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Lotta skriver:

    Tyvärr ganska stor tröttnapå-faktor, det finns inte så många kluriga pusselappar för barn som är bra men den här var bra, i en dag – sen blev den snabbt för lätt för fyraåringen…

  2. Birgitta skriver:

    Vår 4 åringen tycker den här är kul. När hon listade ut att man kunde klicka på tåget för att den skulle säga vad det var i klossen så förstod hon vad nästa kloss skulle vara. Innan dess klickade hon på alla möjliga.
    Interaktivteten, att tåget åker iväg, och ett nytt kommer gillar hon. Ett av de spel som väljs ganska regelbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *