I Car Kit kan man lätt bygga både vägar och landskap – och placera ut olika fordon som man får styra i 3D-miljö.

Car Kit är utvecklad av Stripey Design som tidigare har gjort Train Kit. Apparna liknar till stor del varandra med skillnaden att tågrälsen byits ut mot vägar och tågen mot fordon.

ANNONS:

Spelet startar med en tom grön yta, uppbyggd som ett rutnät. Där placerar man ut vägbitar på valfri plats. Det finns 16 olika vägbitar att välja bland; svängar, broar, trafikljus men också vatten och markbitar. Det är bara fantasin som sätter gränserna men när bilarna väl ska köra underlättar det betydligt om det är en körbar väg som helst hänger ihop i alla delar. Sedan kan man välja att placera ut diverse byggnader, träd och annat som man tycker passar som telefonkiosk, brevlådor och koner.

Därefter är det dags att välja vilka bilar som skall få köra i den nya lilla världen. Det finns många olika att välja på alltifrån vanliga personbilar till lastbilar, taxibilar och ambulanser.

Det finns 10 olika världar som man kan bygga på samtidigt, alla utgår från samma gröna yta från början och samma val finns i alla världarna. Att bygga är enkelt och intuitivt. Det går bra att prova sig fram, det är inget som kan bli fel. Är man missnöjd är det bara att dra bort vägbiten eller bilen så försvinner de och man kan prova igen. Men man kan också bara dra en ny bit ovanpå den gamla.

Fordonen kör av sig själva på vägarna, man man kan flytta runt dem som man vill. En rolig detalj är att fordonen inte alltid uppför sig. De kan kan exempelvis köra av vägen eller bumpa in i varandra. Man kan också välja att sitta inifrån något av fordonen och själv styra i en 3D-värld.

Min 6-åring gillar appen och har spelat en del, dock har hen upplevt det synd att det inte förekommer några människor i spelet. Utvecklingsmöjlighet vore kanske att det även fanns människor som levde i världarna. Eftersom man skapar världarna helt själv går det att anpassa till flera åldrar. Appen påminner en del om andra appar i samma genre som exempelvis Sago Mini Stad. Car Kit är dock mer riktad till något äldre barn. Yngre barn kan ha svårt att få till vägar och fordon så att trafiken flyter någorlunda och det kan snabbt bli ett riktigt kaos av fordon, byggnader och vägar. För yngre barn behövs därmed hjälp från en vuxen medan äldre barn klarar det på egen hand. Det hade det varit bra om appen innehöll några färdiga startvärldar.

Ingen text eller tal förekommer i appen, däremot musik och ljudeffekter. Det saknas inställningsmöjligheter. Ingen tredjepartsreklam eller in-app purchase förekommer. Det finns reklam för egna appar som tyvärr inte går att stänga av. Det finns ett barnlås för att förhindra att man hamnar i appbutiken av misstag.

Jag rekommenderar appen för barn i åldern 4-7 år. Betyget blir 4 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   55 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Car Kit för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *