Cargo-Bot är ett spel där man lär sig programmera. Det går ut på att flytta klossar i olika färger med hjälp av en lyftkran för att skapa förutbestämda formationer.

Cargo-Bot är en speciell app på så sätt att den är skapad på en iPad. Det är ett spel av pusselkaraktär där man programmerar en lyftkran att flytta klossar. Kranen kan man styra åt höger, vänster och ner. Upp åker den alltid automatiskt efter att ha varit nere, så det behöver man inte tänka på. Med hjälp av olika kontrollfunktioner kan man få kranen att upprepa en eller flera rörelser eller endast göra vissa rörelser om klossen den flyttar har en viss färg.

ANNONS:

Cargo-Bot har sex svårighetsnivåer med sex banor vardera. Den första nivån är en introduktion som med praktiska exempel beskriver hur man kontrollerar lyftkranen. Detta är det absolut viktigaste i appen, för utan kunskaperna man får i denna del är det svårt att gå vidare. Instruktionerna är både visuella och med engelsk text, därför rekommenderar jag att en vuxen hjälper till för att förklara. Det är också i denna del som man får grunderna till programmering.

Det här är en app som passar för äldre barn. Är man 7 år behöver man förmodligen hjälp av en vuxen. Men det fungerar också bra om två eller flera barn arbetar tillsammans för att lösa uppgifterna. Varje bana innehåller ett tips om hur man skall tänka för att lösa den. Tipset är dock på engelska så även här kan det behövas en vuxen som översätter och förklarar.

Det här är en väldigt bra app som lyckas med att göra programmering till någonting roligt. Nackdelen med appen är att den har engelsk text och att även de lättaste nivåerna är ganska svåra för nybörjare. Jag hade önskat att det fanns fler barnor på den lättaste nivån, och gärna snäppet lättare. Då hade barnen haft lättare att arbeta med appen på egen hand. Som den är uppbyggd idag är det tyvärr ganska pang på vilket riskerar att vara avskräckande. Det krävs en intresserad och engagerad vuxen för att appen skall fungera på ett bra sätt.

En bra sak med appen är att man hela tiden kan prova sig fram. Då ser man tydligt vad som fungerar och vad som inte gör det. Det går också att stega sig genom sitt program så att man inte missar någonting.

Cargo-Bot har varken reklam eller i-app köp. Jag rekommenderar den till barn över sju år. Appen blir väldigt svår efter ett tag så den fungerar även för vuxna som vill lära sig programmera. Betyget blir tre av fem.

I den här YouTube-filmen kan man se hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *