Det här är en app som i tecknade bilder visar hur man ger Första Hjälpen till en person som fått något i halsen, fått en brännskada eller en kraftig blödning.

Det beskrivs också hur man gör hjärt-lungräddning. Det finns inga skrivna instruktioner utan allt visas med symboler och bilder som visar steg för steg hur man gör, hur länge man ska utföra varje moment och när det är dags att ringa 112. Appen är lättnavigerad och mycket enkel att använda.

ANNONS:

Eftersom det är olika Första Hjälpen-tekniker som används på spädbarn, barn och vuxna börjar man med att välja vem det är man ska hjälpa och sedan vad det är som har hänt. Bilderna är tydliga och det är lätt att förstå vad som menas. Det som är bra med appen är att den ger en snabb påminnelse om hur man ska göra i en nödsituation. Den fungerar också bra som repetition och som ett sätt att upprätthålla kompetensen inom Första Hjälpen. Jag har själv gått flera Första Hjälpen-kurser men är ändå inte säker på att jag skulle komma ihåg rätt om det verkligen hände någonting allvarligt med familjen. Eftersom många har svårt att ta in skriven information i en stressad situation är det bra att appen bygger på att beskriva utan text.

Cederroths som utvecklat appen säljer bl.a. plåster och Första Hjälpen-utrustning. När man öppnar appen kommer ett tydligt meddelande om att företaget inte tar något medicinskt ansvar utan att användaren själv måste avgöra om och när det är läge att kontakta vården. De rekommenderar också att man går en Första Hjälpen-kurs innan man börjar använda appen. Från infosidan länkas man vidare till företagets webbplats där man kan läsa mer om Första hjälpen.

Appen innehåller ingen reklam, annat än exponeringen av varumärket Cederroths.

Appen finns för iPhone, iPad och Android. Betyg 3.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

 1. Claes skriver:

  Av din beskrivning så verkar appen bra, så vad är det som gör att den bara får 3/5? Vad saknas? FInns det ngt bättre alternativ?

 2. Mamma Anna skriver:

  Hej Claes,
  Eftersom det här är en app som faller utanför de som vi brukar recensera blir det lite knepigt att sätta betyg – våra vanliga bedömningsgrunder fungerar inte riktigt. Därför kändes en trea bra, det betyder ju att vi kan rekommendera appen. Vi har inte hittat någon liknande app som vi tycker är lika bra eller bättre. Skulle jag önska mig nåt mer i Cederroths app skulle det vara mer animerade inslag och möjlighet att även läsa om de olika tillstånden om man skulle vilja det.

 3. Claes skriver:

  Hej Anna. Tack för ditt svar. Då förstår jag hur du tänkte. Men givet att jag oftast sållar bort appar som får 3 eller lägre höll jag på att missa den här. Givet era höga standards tycker jag oftast att 4/5 = rekommenderas. Vid betyget 3 är ni oftast ätt kritiska till något i den testade appen. Tack för att ni gör det här förresten.

 4. Mamma Anna skriver:

  Hej igen,
  Intressant att höra hur du uppfattar våra recensioner! Vi publicerar bara recensioner av de appar som vi vill rekommendera, dvs som får betyg 3 eller högre, så jag tycker lugnt du kan testa även de appar som ”bara” fått en trea. Läs mer om vår betygsättning här: https://www.pappasappar.se/om-betyg/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *