Chicken Cha Cha Cha är ett memoryspel med ägg-tema. Man kan spela själv eller tillsammans med upp till fyra andra. Det finns tre svårighetsnivåer.

Alla färgglada ägg och kycklingar i spelet Chicken Cha Cha Cha förmedlar en känsla av att påsken är här. Men appen är egentligen inte släppt som en påsk-app och går givetvis att spela året runt, för den som vill.

ANNONS:

I Chicken Cha Cha Cha går varje spelare runt i en cirkulär bana bestående av en massa olika färgglada ägg. I mitten av banan finns det dolda ägg och det är upp till spelaren att hitta och komma ihåg vilka ägg som döljer sig var, och framförallt att hitta det ägg som ser likadant ut som det man står på för tillfället. På så sätt liknar spelet både ett klassiskt brädspel och ett memoryspel. Hittar man rätt ägg får man gå ett steg framåt. Vinnaren är den spelare som lyckas ta sig förbi sina motspelare på banan. Väljer man att spela själv får man spela mot en robotkyckling.

chicken-cha-cha-cha

chicken-cha-cha-cha-spel

Appen är fri från både tal och text. Bakgrundsljudet består av en massa kacklande hönor. Kul ett tag kanske, men som tur är går det att stänga av via appens förstasida. Appen har visuella instruktioner som visar vems tur det är och var man skall trycka. Det finns även en föräldrasida som har en mer ingående beskrivning av spelregler. Där kan man även välja om man vill att spelet skall avslutas efter ett visst antal gånger, samt ändra svårighetsnivå. Föräldrasidan är skyddad av ett bra barnlås.

chicken-cha-cha-cha-installningar

Min dotter som är sex år hade denna app som favoritapp under säkert två veckors tid. Men då skall jag tillägga att hon alltid gillat olika memoryappar. Chicken Cha Cha Cha har hon spelat framförallt själv, men även en del med sin bror som är knappt fyra år. Han tröttade dock snabbt eftersom han alltid förlorade 🙂 En lärdom av detta är att det, precis som med vanligt memory, är lite roligare att spela när motspelarna ligger på ungefär samma nivå. Väljer man att spela själv mot robotkycklingen kan man välja hur duktig den skall vara.

chicken-cha-cha-cha-robot

Chicken Cha Cha är en bra och fin app. Särskilt kanske för barn som normalt inte är så förtjusta i memory. Då kan den här appen, som är mer av ett sällskapsspel, kan fungera bra som en introduktion eller ett alternativ. Som förbättringsförslag skulle jag gärna se att man slapp trycka på sin kyckling varje gång det är ens egen tur. Anledningen att det extra trycket finns där är för att förhindra att motspelare råkar trycka fast det inte är deras tur. Jag och barnen upplever det som ett onödigt moment och önskar att det hade varit valbart i inställningarna.

Appen är fri från in-app purchase, reklam och externa länkar.

Jag rekommenderar appen till barn mellan tre och sex år. Betyget blir tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   25 kr 25 apr 2020
 •   10 kr 23 apr 2020
 •   0 kr 22 apr 2020
 •   25 kr 30 mar 2020
 •   10 kr 29 mar 2020
 •   25 kr 27 mar 2020
 •   0 kr 24 mar 2020
 •   25 kr 14 mar 2020
 •   10 kr 11 mar 2020
 •   25 kr 5 mar 2020
 •   10 kr 4 mar 2020
 •   35 kr 2 mar 2020
 •   10 kr 29 feb 2020
 •   25 kr 18 jan 2020
 •   59 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Chicken Cha Cha Cha för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *