I den här appen får man välja mellan många olika rullande fordon och köra dem i spännande och fantasifulla landskap. Allt sker i ett lugnt tempo och utan risk att misslyckas.

City Cars Adventures är skapad av företaget Barsik som sedan tidigare ligger bakom bland andra Planes Adventures och Talking Faces. I den nya appen får man köra 14 olika typer av rullande fordon i fyra olika världar/miljöer.

ANNONS:

Huvudmenyn består av en stadsmiljö sedd från ovan. Ett flertal olika fordon till exempel personbil, brandbil, glassbil, betongbil, polisbil och racerbil förflyttar sig på egen hand runt i stadsmiljön. Man tittar runt i staden genom att dra på skärmen och trycker sedan på det fordon som man vill köra. Därefter får man välja vilken miljö man vill köra i. Det finns fyra miljöer att välja mellan; stranden, skogen, fabriken och snölandskapet. Miljöerna är färgglada och skiftar i ljus och mörker.

City Cars Adventures

Fordonet förflyttas framåt när man man trycker på skärmen, oavsett var man trycker. Lyfter man fingret så saktar fordonet ner och kör mycket långsamt. Alla svängar och backar sköter spelet av sig själv. Fordonet är med andra ord väldigt lättstyrt och det är omöjligt att misslyckas. Genom att köra igenom/på diverse föremål utefter vägen samlar man poäng. Guldstjärnor är placerade längs vägen och dessa kan fångas genom att man trycker på dem. När man har fångat tre stjärnor får man börja samla på nytt.

City Cars Adventures

City Cars Adventures

Spelet avslutas genom att man kör över en mållinje. Poängen räknas ihop och man återgår till den tredimensionella staden. Nu kan man välja ett nytt fordon och en annan värld. Varje värld har elva banor. Kör spelaren samma miljö flera gånger så öppnas nya vägar att köra på. Detta sker automatiskt.

Appens utformning gör det tydligt att man riktar sig mot yngre barn. Det finns inga krångliga val och kontrollerna är få och lätta. Man känner igen upplägget i de olika miljöerna. Det går inte att misslyckas i spelet, alla kommer i mål och alla får poäng. Det finns heller inte något krav på att man måste samla in några stjärnor.

Min treåring förstod på egen hand hur man skulle komma igång. Det som var roligast var att kunna välja mellan olika typer av fordon och hitta sina egna favoriter. Att kunna fånga stjärnor och köra på hinder var också en succé. För ett yngre barn är detta ett spel att återkomma till och snabbt komma igång igen på egen hand. City Cars Adventures innehåller varken text eller tal.

City Cars Adventures

Som vuxen så tycker jag att det vilar ett lugn över City Cars Adventure, precis som Planes Adventures. Det finns inget tävlingsmoment och det går inte att förlora/misslyckas. Även musiken är behaglig och avslappnande i sin utformning.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Via första sidan finns en symbol som leder till reklam för tillverkarens andra appar. På denna sida kan man se klipp från andra spel men barnlåset stoppar från att ta sig till App Store. Dock så dyker det ibland upp en bild från något av tillverkarnas spel, i slutet av körmomentet. Trycker man där kommer man till barnlåset. Tyvärr går det inte att stänga av denna reklam. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase.

Mitt betyg är 4 av 5 och jag rekommenderar Planes Adventures till barn mellan 3 och 4 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa City Cars Adventures för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *