Coins Muncher är ett underhållande spel där man ska hjälpa monstret att fånga mynt genom att styra det genom en flipperspelsliknande bana. Under tiden samlar man stjärnor för att låsa upp fler världar.

Coins Muncher från A&R Entertainment, som står bakom bl.a. Mini Train for Kids och Grid Drawing for Kids, är ett roligt och barnvänligt spel som går ut på samla stjärnor genom att styra ett mynt genom en flipperspelsliknande bana. Vid starten av varje bana rör sig myntet fram och tillbaka längst upp på skärmen. När man trycker på myntet börjar det falla genom banan och studsar på olika hinder som finns utplacerade. Det gäller till sist att fånga myntet i monstrets mun som finns längst ner på skärmen. När man kommit längre i spelet finns det bl.a. bomber och teleportörer, som ökar svårighetsgraden.

coins-muncher-spel

På varje bana finns dessutom tre stjärnor som ska samlas in. Man behöver samla minst en stjärna för att låsa upp nästa bana. När myntet väl missar monstrets mun avslutas banan och man låser upp nästa om man lyckats samla minst en stjärna, annars får man ett nytt försök. Man behöver alltså inte klara alla banorna perfekt för att kunna gå vidare i spelet, vilket ger en roligare spelkänsla och ökar hållbarheten. Spelet innehåller totalt fyra världar med 16 banor i varje värld.

ANNONS:

coins-muncher-banor

Coins Muncher innehåller bakgrundsmusik som kan stängas av på förstasidan, men inget tal. I princip allt styrs med symboler som är lätta att förstå för barn, men eftersom texten på en del knappar och på den inledande introduktionen på första banan är på engelska fungerar det nog bäst att en vuxen sitter bredvid och förklarar första gången.

Jag har provat spelet tillsammans med mina barn, 7 och 9 år, och vi tycker alla att den är kul! Barnen kom snabbt igång med appen och tar ofta fram den och spelar en stund. Vi har testat spelet på både iPad och iPhone och tycker att det fungerar bra på båda. Det bästa med spelet är att det, trots en enkel spelidé, ändå är utmanande på en lagom nivå som kräver ett visst mått av logiskt tänkande, inte bara planlöst tryckande. Det sämsta med spelet är en del irriterande småfel, speciellt att myntet ibland fastnar eller bara studsar upp och ner på samma plats. För att få loss det ska man skaka iPhonen/iPaden. Detta fungerar sådär och tar ibland tid. Ett tips är också att gå ur appen då och då för att spara dina stjärnor, eftersom vi upplevt att appen ibland låser sig och då sparas inte de framsteg man gjort. Dessa småfel är något man förhoppningsvis löser i en framtida uppdatering.

Appen är fri från in app-purchase och reklam från tredje part. Det finns externa länkar till andra appar från företaget som skapat appen, men dessa har barnlås.

coins-muncher

Coins Muncher är ett underhållande och lite småklurigt spel som passar barn från 6 år. Jag ger den betyget tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 1 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Coins Muncher för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *