I ”Coloring Smart” fyller man i färger i fält och lär sig räkna på samma gång.

”Coloring Smart” fungerar ungefär som pappersvarianten där man fyller i samma färg i de fält som har samma siffror i sig. Att fylla i färger i förbestämda fält är kanske inte så kreativt. Men det är roligt och resultatet blir alltid bra.

Den här appen innehåller dels den klassiska varianten där man ser siffror i fält (1 – 8). Men den har även bilder med geometriska former och bilder med enklare addition och subtraktion. Resultatet blir alltid mellan 1 och 8.

ANNONS:

Med ”Coloring Smart” blir det roligt att lära sig. Men det som verkligen får appen att sticka ut är dess utseende och funktionalitet. Hela appen känns väldigt genomtäkt och intuitiv. Färgerna är klara och fina och lockar till användande. Det är bra belöningar när man klarat av att färglägga en hel bild. Bilderna blir svårare och svårare efter hand; först gör man former, sedan siffror och till sist addition och subtraktion. Gör man inte något får man en guidad animation som visar hur man skall göra.

Totalt finns 36 bilder i 6 olika kategorier.

Jag brukar vara ganska petig. Men den här appen har fått till nästan allting rätt (enligt mina preferenser) när det gäller att vara barnvänlig. Det enda jag tycker är synd är att appen har en liten liten extern länk längst ner på förstasidan.

Jag kan tycka att hoppet mellan att känna igen former och siffror till att börjar räkna är väldigt stort. Därför hade jag önskat att utvecklaren lagt till någon slags visuell representation av det man räknar. Risken med dagens upplägg är att barn struntar i att försöka förstå och istället väljer att chansa.

”Coloring Smart” har inte något tal. Om jag hade fått önska hade det varit trevligt med en svensk röst som, i de lätta nivåerna, berättar vad former och siffror heter. Samt att man även kunde öva på bokstäver på motsvarande sätt.

Appen innehåller varken reklam eller i-app-köp.

De lättaste nivåerna i ”Coloring Smart” passar för barn från 3 år. Men det är roligast att lösa alla nivåer och då bör man nog vara minst 5 år. Förmodligen något/några år äldre.

Betyget blir 4 av 5.

Här är en film som visar lite från ”Coloring Smart”:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Coloring Smart för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *