I Comics Head får man skapa seriestrippar med egna bilder eller genom att använda det väl tilltagna biblioteket med färdig rekvisita och karaktärer. Man bygger upp en handling genom att kombinera bilderna med pratbubblor som man fyller med text och/eller ljudinspelningar.

I Comics Head kan man på ett enkelt sätt göra egna tecknade serier. Man börjar med att skapa ett nytt projekt och väljer då mellan flera olika layouter med tomma bildrutor eller infogar en av de färdiga mallarna som kan redigeras. Vill man ha flera sidor så kan man välja olika layout för varje sida. I varje separat bildruta kan man sen lägga till sin egen kombination av bakgrund, bilder och text. Det är viktigt att man försöker planera hur man tänker sig resultatet innan man börjar eftersom det inte går att byta utseende i efterhand. Skulle man exempelvis vilja växla från fyra till två bildrutor måste man göra om sidan helt.

Comics Head

Det finns ett stort urval med flera tusen färdiga bakgrunder, karaktärer, rekvisita och effekter. Flertalet ingår i appen från början och resten kan laddas ner utan extra kostnad (vid nerladdning krävs internetanslutning). En mycket bra sak med karaktärerna och personifierade föremål, som till exempel grönsaker med ögon, är att de finns med flera olika ansiktsuttryck och kroppsställningar. För att få ut så mycket som möjligt att det färdiga materialet rekommenderar vi att man tar sig ordentligt med tid att klicka runt i de olika kategorierna för att på så sätt skapa sig en överblick.

ANNONS:

Comics Head

Comics Head

Tycker man att något saknas i biblioteket kan man infoga bilder från kamerarullen, webben, molnlagringstjänster, egna foton eller rita figurer med krita direkt i appen.

Det går att redigera alla infogade objekt på många olika sätt. Man kan exempelvis beskära, spegelvända, lägga till bildeffekter eller ändra graden av transparens.

Det finns olika sorters textrutor, samt prat- och tankebubblor som man kan skriva in text eller spela upp ljud i. Man kan välja mellan många olika teckensnitt och färger. Ett litet irritationsmoment när det gäller texten är att vissa teckensnitt inte innehåller å, ä och ö. Det går ändå att skriva med dessa bokstäver, men ser inte lika bra ut. Vill man ha både skriven text och intalat ljud så kan man välja att lägga till en ljudikon vid respektive pratbubbla. För att det ska bli rätt vid uppspelningen är det viktigt att man spelar in ljudet i den ordning som det ska höras.

Comics Head

Man behöver inte tänka på i vilken ordning man lägger in övriga objekt eftersom det i efterhand går att ändra lagerorning och därmed flytta alla infogade objekt så att de hamnar över eller under de övriga. Enskilda föremål kan kopieras och flyttas till en annan bildruta på samma sida men inte till en annan sida.

Färdiga sidor och hela projekt kan sparas och delas i många olika format, bland annat PDF. Vid delning till sociala medier finns barnlås, om man slagit på den inställningen. Inget sparas automatiskt men om man lämnar ett projekt får man frågan om att spara.

Comics Head

Comics Head

Vill man inte göra en tecknad serie kan man använda alla bakgrunder och figurer för att skapa exempelvis inbjudningar och gratulationskort. Det finns en del färdiga mallar som kan redigeras även för detta.

Min nioåring och elvaåring tycker att det här är en rolig och ganska lättanvänd app som det går att göra mycket kul med. Även sjuåringen gillar att vara med men har inte velat försöka göra serier helt på egen hand. All text är på engelska men de flesta knappar har tydliga ikoner som gör det lätt att förstå vad de betyder. I början var det lite besvärligt att hitta rätt i bilblioteket då uppdelningen inte är helt självklar. Det svåraste med Comic Head är annars enligt mina barn att komma på vad de ska ha för innehåll och poäng med berättelserna. När ideerna väl funnits så har det varit betydligt lättare om än ganska tidskrävande att förverkliga dem.

Vi har saknat en knapp för att på ett smidigt sätt bläddra mellan sidorna direkt i redigeringsläget i stället för att som nu behöva förhandsgranska eller öppna sidhanteraren för att välja vilken sida man vill gå till. Ett annan funktion som barnen saknat är möjligheten att ändra layouten i efterhand och därmed slå samman eller dela på bildrutor. Det hade även varit smidigt och underlättat mycket om det senast valda teckensnittet hade sparats tills nästa gång man vill lägga till ny text.

Comics Head är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Det finns gott om externa länkar till sociala medier och annat på förstasidan. Dessa länkar kan dock inaktiveras genom att man får en aktiveringskod via e-post. Lite otympligt sätt att sköta detta, men det fungerar.

Tack vare det stora biblioteket med färdiga karaktärer och föremål så vill vi ge Comics Head en fyra i betyg. Jag rekommenderar appen till barn från nio år.

Det finns en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   0 kr 18 jul 2017
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *