I Cosmic Top får man upptäcka och styra över vackra och färgglada 3D-former i rymdmiljö.

Cosmic Top är en app som är svår att förklara, men när man ser hur den fungerar så förstår man på en gång. Appen är en 3D-simulator där man som användare kan snurra, zooma och på olika interaktiva sätt ha kontroll av hur olika ytor beter sig. Genom ljud och färgglada mönster och former får man en känsla av rymden.

ANNONS:

Ytorna som man har kontroll över kan man växla mellan genom att trycka med ett finger på skärmen. Man kan snurra och vrida på dem genom att dra med fingrarna. Och man kan stanna dem genom att sätta ner fingrarna i skärmen. Det går att zooma in och ut genom att pincha och man kan också flytta sin enhet i rummet och på så sätt flytta den vinkel man ser ytan ifrån.

Möjligheterna att interagera med ytorna är väldigt många. Man kan dessutom slå på gravitation och andra funktioner som påverkar hur ytorna reagerar.

Ljudet i appen kan upplevas som lite irriterande, men går att stänga av. Min rekommendation är dock att skruva ner ljudet istället eftersom det ändå bidrar till upplevelsen.

På sidan av appen finns det en slags kontrollpanel. Där kan man styra olika aspekter av formerna. Det går också att spela in ljud eller film. För de yngsta barnen är kontrollpanelen alldeles för avancerad. Knapparna har dessutom engelsk text. Som tur är går hela panelen att dölja helt med hjälp av en liten pil. Det går också att låsa delar av kontrollpanelen om man vill det.

Cosmic Top använder sig av både syn och hörsel för att skapa en illusion. Appen kan vara bra för att öva på fingermotorik och rumskänsla. Att man kan använda olika antal fingrar för att göra olika saker är också någonting som är spännande att upptäcka för barn.

Appen är väldigt intuitiv (om man döljer kontrollpanelen) och har inte någon reklam eller i-app köp. Det finns dock externa länkar till sociala media från appens förstasida. Orsaken är förmodligen att Cosmic Top inte vänder sig uteslutande till barn. Jag rekommenderar den dock framförallt till barn från 1 till 4 år.

Betyget blir 3 av 5.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Cosmic Top för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *