Bygg en egen stad, välj fordon och kör runt och lös små uppdrag i staden CotBot City.

CotBot City från svenska företaget Divine Robot är en, enligt deras utsago, digital lekmatta där vi välkomnas till en stadsmiljö i 3D-grafik.

ANNONS:

CotBot City

Appen börjar med att man får välja ut byggnader/områden till staden. Man väljer sex av åtta möjliga alternativ. Exempel på byggnader är en brandstation, en glasskiosk, en park och en soptipp. När man är klar får man välja ett fordon att styra längs med gatorna. Man kan välja mellan en vanlig bil, en brandbil, en lådbil, glassbil, sopbil eller buss. Man styr fordonet genom att vinkla på enheten till höger eller vänster.

CotBot City

CotBot City

Varje fordon har ett eget litet minispel kopplat till sig. Kör man brandbilen kan man släcka brinnande hus. Kör man bussen får man matcha biljetter till rätt person och kör man sopbilen kan man sortera sopor på soptippen. Fordonet kör framåt per automatik och man kan inte stanna, gasa eller bromsa in. Det är lätt att byta fordon inne i spelet när man vill.

CotBot City

I spelet förekommer också olika figurer som reagerar på de olika spelen. Sopgubben blir glad när man sopsorterar rätt, och figurerna blir glada när de får den glass de beställt. De reagerar också om det blir fel. Sopgubben blir exempelvis arg när man råkar släppa soporna på honom istället för i kärlen.

Minispelen utgör, för mina barn, det stora glädjeämnet. Släcka eld med slangen, tvätta bilen i biltvätten och dela ut glassar enligt beställning är bara några av de saker som går att göra. Även andra barn i redaktionen har uttryckt sitt gillande och framförallt de yngre barnen har återkommit till CotBot City flera gånger. Temat digital lekmatta har vi redan sett i Dr. Pandas Leksaksbilar, och i mitt tycke erbjuder det spelet mer variation.

CotBot City

CotBot City är ett bra spel, men har stor potential att bli ännu bättre. Jag skulle gärna se att man fick möjligheten att styra fordonen via skärmen samt gasa, bromsa och stanna. I redaktionen har vi upplevt att styrningen (vinkla på skärmen) är lite svår för 2-3-åringarna. Större stad, fler byggnader och alternativ känns också som ett naturligt nästa steg. Den arga sopgubben gjorde min femåring skärrad och jag kan tänka mig att även andra barn kommer att reagera på samma sak.

Spelet har inte något slut, något tävlingsmoment eller tidtagning, utan man fortsätter så länge man har lust. CotBot City är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Det finns reklam för egna appar men ett barnlås förhindrar att man tar sig till appbutiken av misstag. Det går inte att stänga av reklamen helt tyvärr. Via en knapp kan man stänga av bakgrundsljud och effektljud. Det går inte att behålla endast effektljudet.

CotBot City får betyg 3 av 5 möjliga. Jag rekommenderar spelet till barn mellan 3 och 5 år.

Uppdaterat den 12 december 2014
Appen får nu automatiskt jultema mellan den 1:a december och 6:e januari varje år. När det är jultema kan man köra Jultomtens släde i en stad som är täckt av snö.

Jultema

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 11 språk: danska, engelska, finska, franska, japanska, kinesiska, koreanska, norska (bokmål), spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   11 kr 6 maj 2021
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 •   9 kr 30 aug 2020
 •   11 kr 30 aug 2020
 •   9 kr 27 aug 2020
 •   11 kr 26 aug 2020
 •   9 kr 24 aug 2020
 •   11 kr 23 aug 2020
 •   9 kr 23 aug 2020
 •   11 kr 23 aug 2020
 •   9 kr 18 aug 2020
 •   11 kr 17 aug 2020
 •   9 kr 15 aug 2020
 •   11 kr 14 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa CotBot City för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Fyraåringen hemma som är stor fan av Doktor Psnda har spelat CotBot city. Det som han gillade med spelet var att han fick styra brandbilarna och de andra forden själv med hjälp av att vinkla ipaden. Det som jag gillade med spelet var att barnen får orden så som brandbil, park.
  Den har inte så släng levnad då det blir tråkigt att servera glass och att det inte händer något mer. Vi upplever appen som endimensionell.
  Appen får ett nja av oss.

 2. Åsa Nilsson skriver:

  Härligt spel som min 4,5 åring gillar! Han älskar att få styra fordonen själv och själv kunna välja vad han ska ha på de olika gräsplättarna. Han hade önskat att kunna välja mellan fler bilar och fler gräsplättar men han har inte tröttnat ännu trots att han har spelat de intensivt i 5 dagar.

 3. Adina skriver:

  Både min nästan5åring och min tvååring väljer gärna det här spelet. Tvååringen attraheras av att få välja kvarteren och bläddrar gärna bland dem. Fyraåringen kör stenhårt på glassbilen och älskar att servera glass och brukar servera glass från glasskartan till både syster och mig. 🙂 han fascineras av att bara köra runt med bilen.
  Den håller i runt tio minuter åt gången, sen byter de spel, men drar gärna igång det nästa gång igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *