Kör eller rid runt och upptäck livet i en 3D-bondgårdsmiljö. I små uppdrag får man exempelvis ta hand om djur, odla och skörda.

CotBot Farm från svenska företaget Divine Robot är uppföljaren till CotBot City. Apparna är enligt tillverkaren som digitala lekmattor att utforska. Den nya appen utpselar sig i en interaktiv 3D-miljö på landet.

ANNONS:

Som spelare får man välja ett av flera fordon, alternativt en katt eller en häst. Dessa styr man runt på små vägar på landet. Här finns bland annat en bondgård med olika djur. Man styr sitt fordon (eller djur) genom att vrida på skärmen. Det går inte att reglera hastigheten men man kan växla styrsätt så att man istället styr genom att trycka på skärmen.

Pilar visar vägen till de fem olika minispelen. När man är i närheten av ett minispel trycker man på en knapp för att börja spela. Spelen handlar om att ta hand om djuren, odla grönsaker, mata en ko, klippa ull av får, fiska, eller skörda vete för att baka bröd.

I CotBot Farm går det inte att göra fel och man kan heller inte vinna eller förlora. Miljöerna är färgglada och innehåller roliga detaljer, såsom att man kan köra på pumpor som då krossas. Appen i sig tar aldrig slut, men världen man befinner sig i är begränsad i sin storlek. Antalet minispel inte är inte så många och erbjuder heller inte någon större variation. Fordonen är roliga att testa, men i övrigt beter de sig ungefär likadant och bidrar inte heller till någon större variation. Detta behöver inte nödvändigtvis vara någonting negativt, utan beror framförallt på åldern på den som spelar. Vår testpanel tycker om CotBot Farm, men när miljön varit upptäckt och de olika minispelen spelats igenom har intresset för appen minskat. För de yngre barnen har det till en början varit svårt att styra fordonen, det kan behövas en vuxen som visar först. Det har också varit lite problem att nå själva minispelen. Är man inte snabb på att trycka kan man lätt råka åka förbi det minispel man tänkt sig. En hastighetsinställning på fordonen hade inte varit fel.

Spelet är fritt från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns reklam för egna appar men alla externa länkar är skyddade av barnlås. Det går inte att stänga av reklamen helt tyvärr. Förutom att det går att växla mellan styrsätt kan man även stänga av ljudeffekter och bakgrundsmusik separat. Appen har svensk text, men man behöver inte vara läskunnig för att spela. Det ingår även fler språk men man kan inte ändra detta i appen utan det styrs av enhetens språk.

Mitt betyg blir en trea av fem. Jag rekommenderar CotBot Farm till barn mellan 3-5 år. Livslängden är längre för de lite yngre barnen.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 15 språk: danska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa CotBot Farm för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *