I CountBattle tävlar man med sig själv, eller mot en vän, om att räkna från 1 till 15.

CountBattle heter en ny app från den belgiska utvecklaren Ramin Afshar. I den här appen gäller det att vara både uppmärksam och snabb, särskilt om man väljer att tävla mot en vän. Spelet går ut på att känna igen siffrorna 1 till 15 och trycka på dem i rätt ordning.

ANNONS:

Count Battle

Appen har fyra olika svårighetsnivåer. I de två lättaste nivåerna, ”very easy” och ”easy”, får man fortsätta även om man skulle trycka fel. I de svårare nivåerna resulterar ett feltryck i att spelomgången avslutas. Väljer man att spela mot sig själv får man efter varje gång reda på sin sluttid. Tiden syns inte medan man spelar, och det finns heller inte någon stressande bakgrundsmusik. Detta gör att man kan spela helt i sitt eget tempo. Tävlar man däremot mot en vän delas skärmen upp i två delar och den som räknar till 15 snabbast vinner. Detta kan vara ett roligt alternativ om barnen som spelar är ungefär lika duktiga och samtidigt inte så känsliga för stress.

Count Battle

I appens svårare nivåer flyttar siffrorna på sig slumpmässigt med jämna intervaller, vilket gör att det är svårare att träffa rätt. Ju svårare nivå, desto snabbare flyttar prickarna sig.

Mina äldre barn, 4 och 6 år, har testat denna app. Det var framförallt 4-åringen som fastnade för den. Den lättaste nivån är precis lagom för barn som kan räkna, men är lite osäkra på hur siffrorna över 10 ser ut. 6-åringen tyckte att den lättaste nivån var för lätt och lockades inte heller av de lite svårare nivåerna.

Det är här en enkel men rolig och utmanande app. De yngsta barnen använder med fördel nivån ”Very easy” där siffrorna behåller sin plats. Äldre barn kan utmana sig på tid, eller välja en svårare nivå. Den svåraste nivån fungerar även för vuxna.

Nivåerna skrivs ut med engelsk text vilket kan vara lite klurigt att förstå för barn. Tyvärr måste man välja nivå varje gång man spelar så risken att man hamnar på fel svårighetsnivå är ganska stor. Men man lär sig snabbt. I övrigt är appen lättanvänd och intuitiv. Den är fri från in-app purchase, reklam från tredje part. Det finns en liten länk på första sidan av appen som leder till en informationssida för vuxna, där finns också länk till App Store. Informationssidan har inte något barnlås tyvärr.

Jag brukar inte rekommendera stressiga spel. Men eftersom man själv kan välja om man vill att det skall vara stressigt eller ej så tycker jag att appen är värd att rekommenderas. Jag rekommenderar därför CountBattle till barn från 4 år och uppåt. Betyget blir 3 av 5.

Här är en video som visar hur det fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Åshild Grinde Bergsvåg skriver:

    Snart 6-åringen synes denne er veldig spennende, nå teller han prikkfritt til 15 og har begynt på vanskeligere nivå. Anbefales. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *