Det här är ett klurigt spel av Tower Defence-karaktär där barn försvarar sitt slott genom att addera och subtrahera i olika svårighetsnivåer.

The Counting Kingdom är ett spel från företaget Little Worlds Interactive. Här finns totalt 30 banor i formen av olika slott som man skall försvara. Man skall alltså ta sig från det första slottet till det sista genom att lösa en del matematiska problem. Man måste klara slotten i tur och ordning för att komma vidare till nästa slott.

I varje slott får man upp en spelplan med 4×4 rutor. På ena sidan av spelplanen finns slottets murar och på den andra sidan dyker det upp monster med olika siffror. Man får också tre kort med olika siffror på. Spelet går ut på att hitta de monster som tillsammans bildar en summa som stämmer överens med något av de sifferkort man har på handen. Lyckas man så försvinner dessa monster från spelplanen och övriga monster går då ett steg fram.

The Counting Kingdom

ANNONS:

Märker spelet att man har problem så dyker det upp en hjälp som berättar summan av de monster man valt ut. Man får därmed en viss vägledning så att man kan fortsätta spela. I början av spelet har monstren ganska låga tal på sig och det går lätt att få bort dem. Men det blir svårare så småningom men man får då också fler möjligheter att bekämpa monstren. Man kan exempelvis byta ut ett av sina kort så att man får en ny siffra. Som straff kan då det hända att monstren går ett steg närmare slottet. Det finns också magiska trolldrycker som kan ändra värdet på ett monster uppåt eller neråt. En trolldryck kan få alla monster på en rad att frysa till is och därmed får man ett drag extra i betänketid.

The Counting Kingdom

The Counting Kingdom

För att lyckas i The Counting Kingdom krävs det framförallt lite strategitänk. Spelet har ingen tidspress men man kan bli lite stressed när monstren närmar sig slottet.

Man kan ställa in svårighetsgraden. Nivå 1 är lättast och nivå 10 är svårast. När man ökar svårighetsgraden så får en del monster högre siffror och det dyker ibland upp små trollkarlar som då och då ändrar monsternas siffror.

The Counting Kingdom

I inställningarna kan man ställa in om man vill ha bakgrundsmusik och/eller ljudeffekter. Det går även att byta språk vilket påverkar den skrivna texten i instruktionerna. Svenska finns tyvärr inte som alternativ men instruktionerna ges även visuellt vilket är väldigt tydligt för barnen. Min 9-åring har spelat och förstod hur man skulle göra genom den visuella genomgången. Mitt barn sa till mig att ”spelet visade mig hur jag skulle göra”. Bland redaktionsbarnen är det bland annat en 6-åring, en 7-åring och en 8-åring som uppskattat spelet.

Jag tycker själv att spelet är lite begränsat. Även om man kan ändra svårighetsgrader så är det inte så mycket variation då varje bana är uppbyggt på samma sätt. Det blir dock olika monster på olika platser varje gång man spelar vilket ger en viss variation. Och så ändras spelet lite också efterhand. Mitt barn och flera andra redaktionsbarn har återkommit till spelet trots att det är lite brist på variation. Mitt barn var särskilt ute efter att få tre stjärnor på varje bana.

The Counting Kingdom

The Counting Kingdom är fri från reklam och in-app purchase. Jag rekommenderar spelet till barn i åldern 6-9 år och betyget blir fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa The Counting Kingdom för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *