Cute food kommer från Jump App som tidigare skapat Puppet Workshop, som har ett likartat upplägg. Genom att kombinera ihop frukt och grönsaker på tallrikar skapar man goda konstverk helt fritt eller utifrån färdiga riktlinjer.

Oavsett om man tycker att det är okej eller ej att leka med mat så kan Cute Food vara mycket uppskattad. Antingen kan barnet få leka av sig i appen eller så kan man på ett kul sätt inspireras till fantasifulla matuppläggningar.

ANNONS:

När man startar appen väljer man först en av 24 tallrikar med eller utan mall i appens kokbok. Det går sedan ändra mall eller byta utseende på duk och tallrik innan man börjar skapa med maten. Man väljer därefter fritt bland ett stort urval av frukt- och grönsaksdelar, vilka består av foton på riktiga frukter och grönsaker.

Cute Food

Med hjälp av fingrarna eller några knappar kan man justera storleken, ändra vridning och spegelvända föremålen. Dessa knappar för bildjustering är mycket användbara då de gör det extra enkelt att finljustera objektens storlek och riktning. Det finns dessutom en praktisk ångraknapp om man skulle ändra sig.

Cute Food

Mallarna ger bra inspiration till eget skapande och man väljer själv om man vill följa dem eller ej. Med en enkel knapptryckning kan man när som helst välja om man vill se eller dölja hjälplinjerna.

Om man vill kan man i kokboken skriva in ett eget namn på sin nyskapade maträtt. Den senaste varianten av varje matkreation sparas i appen och kan redigeras vid kommande tillfällen. Vill man vara säker på att ha sin egen version kvar finns även möjligheten att ta ett kort på den.

Cute Food

Cute Food är uppbyggd på ett logiskt och lättanvänt sätt och saknar i princip både tal och text. Appen innehåller ingen tredjepartsreklam eller köp inuti appen och länkarna till företagets övriga appar går att avaktivera på en barnsäkrad föräldrasida. Man kan även radera allt innehåll, stänga av ljud och musik, samt välja om det ska gå att fotografera maträtterna eller ej.

Mina barn på fem, sex och nio år har testat Cute Food och tycker alla att den är både kul och lättanvänd. Store killen ville helst skapa fritt och döljde snabbt mallarna så fort han fått lite inspiration kring temat. Småsystrarna följde däremot mallarna i större utsträckning och valde noga bland sakerna för att få det som de ville, gärna med en hel massa extradetaljer.

Vi tycker att det hade varit kul om man på något sätt kunnat ”äta” maträtterna som man kombinerat ihop, eftersom detta hade varit en perfekt avslutning som dessutom kunde ökat motivationen ytterligare till att skapa ännu fler maträtter. Det går dock använda appen som en riktig kokbok och skapa samma maträtter på riktigt och då kan man naturligtvis få njuta av att äta dem själv.

Det är föredömligt lätt och inspirerande att skapa fina matkonstverk med valfritt tema i Cute Food. Har man dessutom en liten grönsaksmotståndare hemma kan denna app säkert öka barnets intresse för både frukt och grönsaker.

Jag rekommenderar Cute Food från 3 år och uppåt.

Betyg: stark fyra av fem.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   40 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Cute Food för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *