”Dagspöket på sjukhus” är en snygg bilderbok med en bra berättelse

”Dagspöket på sjukhus” är en bilderbok med uppläsning. Se det som en modern version av de gamla bok+kassett som vi hade som små. Ni vet de där med ”när du hör det här ljudet – PLING – är det dags att byta blad”.

Appen har ingen form av interaktivitet, utan det är bokstavligt talat bara en bilderbok som man även kan få uppläst. Man kan välja om man vill läsa själv, få den uppläst men bläddra själv, eller att boken blir uppläst och bläddrar automatiskt.

ANNONS:

Dagspöket handlar om ett spöke som är svart, så det kan inte spöka på natten för då syns det inte. Och på dagen verkar det inte riktigt lika enkelt att spöka.

På sin jakt efter någon stans att bo råkar dagspöket ut för det ena och andra.

Precis som alltid när Jujja Wieslander skriver böcker är det bra. Som ni säkert vet har hon även skrivit böckerna om Mamma Mu och Kråkan. I ”Dagspöket på sjukhus” sköter Jujja själv uppläsningen. Det är få som har så bra röst för att läsa barnböcker som hon.

Hela appen har genomgående bra kvalitét. Bra berättelse, snygga bilder, skönt inläst och appens navigation är bra och gör det enkelt att bläddra och hoppa tillbaka till början av boken.

Det är även andra genomtänkta funktioner som att du blir tillfrågad om du vill fortsätta läsa där du sist var eller börja om från början, när du öppnar upp appen på nytt. Man kan pausa uppläsningen genom att trycka på skärmen.

Det finns varken reklam eller möjlighet att köpa inuti appen.

De enda missarna jag märkt är att om man trycker på meny-knappen hoppar man direkt tillbaka till början utan att fråga om man vill sluta läsa. Och när man har helautomatiskt läge på så tonar skärmen ned och till slut stänger av sig, trots att boken inte är slut. Här borde det vara som med film att appen inte tajmar ut.

Vill man inte ha någon text på sidorna måste man trycka bort den på varenda sida. Det borde räcka att trycka bort den en gång. Egentligen borde den inte synas alls om man har uppläsning påslagen.

Inställningsknappen och knappen för att få bort texten finns med på varenda sida. Det hade nog räckt att ha dessa i huvudmenyn eftersom man kan råka trycka på dem av misstag.

Appen uppskattas nog av barn i ålder 3-6 år. Betyget blir 5 av 5.

Här är en YouTube-film som visar lite av innehållet ur appen:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dagspöket på sjukhus för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

4 kommentarer

 1. Hej Johan
  Jättekul att du recenserar Dagspöket- appen så fint. Jag håller också med om den kritik du kom med, hoppas förlaget tar det i beaktande.
  Vill bara påpeka att du gör ett vanligt fel. Han heter Dagspöket (han spökar på dan ju) Han har inte börjat på dagis. Men det kanske kommer… Men i nästa bok/app går han på kalas. Oooo, kalaz, det blir kul!
  Vänlig hälsning
  Jujja Wieslander

 2. Pappa Daniel skriver:

  Tack för din kommentar Jujja. Jag har ändrat från Dagisspöket till Dagsspöket nu. Ursäkta missen.

 3. Johan Nordberg skriver:

  Hej Jujja, vad kul att du tittar in och kommenterar.

  Ja, det var ju klantigt. Fingrarna är ibland snabbare är hjärnan.

  Ser fram emot fler appar om Dagspöket. Jag vet inte hur många gånger vi lyssnat på den senaste dagarna. Båda tjejerna skrattar så de får svårt att andas av hiss-scenen. 🙂

  // Johan

 4. Aida skriver:

  Köpte Dagsspöket till dottern som är 5 år med livlig fantasi vilket även gör att häxor och spöken blir lite skrämmande. Berättelsen är rolig och bilderna är jättefina. Hon har nästan lärt sig hela berättelsen och upprepar vissa meningar även när vi är ute (hissen är favoriten). Hon har aldrig velat ta bort texten för då känns det som att bläddra i en riktig bok. Jättefin berättarröst. Nu är hon dessutom inte rädd för spöken. Rekommenderar varmt den här boken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *