Ge instruktioner till dinosaurien Daisy och lär dig programmera på samma gång

Daisy är en snäll dinosaurie som tyvärr har svårt att fatta egna beslut om saker och ting. Som spelare ger du instruktioner till Daisy om hur hen skall göra för att nå specifika mål.

ANNONS:

Jag skall på en gång nämna att den här appen inte har något ljud och de mål som man skall nå beskrivs endast med engelsk text. Men med en intresserad och motiverad vuxen bredvid fungerar appen bra att använda ändå.

Appen har två delar. En del där man kan få Daisy att göra precis vad man vill, med förbestämda instruktioner. Och en del som är utformad som ett spel där man skall få Daisy att nå vissa mål. Delarna fungerar ungefär likadant. För nybörjare är det bäst att börja med att spela, i appen kallat för ”Challange mode”. Här får man nämligen lära sig hur appen fungerar steg för steg. Tyvärr innehåller appen inte så många spel, utan när man har klarat av fem stycken blir man hänvisad till det kreativa läget.

De instruktioner man kan ge Daisy är, förflytta dig framåt/bakåt, hoppa, snurra, bli större, bli mindre, vänd dig om, rulla, repetera fem gånger, och ”when”. Den sista instruktionen, ”When”, gör att man kan bestämma att Daisy endast skall göra vissa saker om man rör vid, eller skakar skärmen.

De engelska instruktionerna i kombination med att appen är helt utan ljud och belöningsmoment säker tyvärr betyget på denna app. Jag hade också önskat att appen hade haft ytterligare spel samt att instruktionen ”gör om” (dvs loop) hade funnits med.

Allt som allt är det annars en bra och tydlig app som jag rekommenderar till barn från 7 år (med en vuxen som förklarar). Betyg tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur Challange Mode fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *