Det här är ett äventyrsspel med hemligheter, förtrollade böcker och amuletter. Tålamod och förmåga att lösa kluriga pussel och spel sätts på prov. Svensk text.

För alla barn som älskar mysterie- och äventyrsappar är ”De förtrollade böckerna” från Lone Wolf Games en glad nyhet. Precis som de tidigare spelen från samma utvecklare, Slottet Blackthorn och Försvunna skeppet, så träffar man sin farbror Henry i en berättelse om hemligheter, förtrollade böcker och amuletter.

Den här gången är farbrodern på jakt efter en förtrollad bok som kan ta spelaren till andra världar. För att kunna hjälpa honom behöver man undersöka de tre första böckerna från tidigare spelen (man behöver inte ha spelat dem). Böckerna finns gömda i hans bibliotek, och till hjälp får man ledtrådar och pussel. Ledtrådarna ligger i sin tur utplacerade i Henrys hem; ett gammalt vackert slott omgärdat av skogar och vatten.

De förtrollade böckerna

ANNONS:

Uppdraget startar i ett rum med en sekretär någonstans i farbror Henrys slott. Man ges inga instruktioner alls, men kan titta runt i rummet genom att peka på olika delar. Man har en väska och en karta tillgänglig under hela spelet. Vid starten finns det endast en kamera och en bok i väskan. Kameran följer med på hela äventyret. Den används till att ta bilder av sådant som är bra att komma ihåg, som koder och mönster. Bilder man tar ligger kvar i kameran tills de använts, därefter raderas de.

De förtrollade böckerna

De förtrollade böckerna

Boken i väskan är en dagbok. Där presenteras ledtrådar till de föremål som ska hittas i de olika rummen. I den kan det till exempel stå att det finns ett föremål att hämta i ett visst rum. Man tar sig dit man vill genom att planera med översiktkartan. Där syns nämligen de olika rummens placering i förhållande till varandra. I början finns bara ett rum, men snart har man hittat flera att orientera sig runt i. Allt som allt finns över 60 olika platser. Kartan visar vägen och hjälper till att hitta en bra väg mellan rummen. Det går snart inte att se kartan i sin helhet, utan den visar bara en del av spelplanen i taget och det försvårar orienteringen till viss del.

De förtrollade böckerna

Nya ställen hittar man alltså genom att leta sig fram i miljöerna, genom att klicka på föremål eller vägar. Vissa behöver öppnas med nycklar som finns gömda på olika platser i spelet.

Spelet sparar framstegen automatiskt, men det går enkelt att nollställa spelet i appens inställningar, om man vill börja från början. Via inställningar kan man även växla det skrivna språket. Svenska är ett av alternativen. Det är bra om man kan läsa, eftersom ledtrådarna hjälper spelaren framåt. Det finns inte något tal.

Det här är ett fint spel som bjuder på många timmars spännande äventyr. I bakgrunden ligger en vilsam musik (går att stänga av) som förstärker spänningen och atmosfären. I vår familj har alla spelat ”De förtrollade böckerna” med god behållning. Barnen som testat spelet tycker om det, och verkar även uppskatta att de är så likt de övriga spelet i samma serie. De vet vad som förväntas och spelet har fungerat som ett lagom svårt tidsfördriv. De har spelat en stund, gjort något annat och sedan fortsatt vid ett annat tillfälle. Den yngste testaren har envist tränat på att räkna för att kunna spela även när äldre syskon inte velat hjälpa till med läsningen eftersom det till viss del går att spela genom att bara använda de nummer som dyker upp i ledtrådarna för att komma vidare.

Åldersrekommendationen vi ger är från 8 år och uppåt. Vi har testat med barn upp till 12 år, men även äldre kan uppskatta spelet. Precis som föregångarna i samma serie kräver det här spelet en del tålamod. Vi ger spelet betyget fyra. Spelet har inga köp inuti appen, och är fritt från reklam från tredje part. I spelets öppningsvy förekommer externa länkar utan barnlås. Kör man fast i spelet kan man googla ”The Enchanted Books Game Walkthrough” för att få hjälp.

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 16 språk: arabiska, danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Ladda ner De förtrollade böckerna

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa De förtrollade böckerna för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Emma skriver:

    Tycker det va synd att man måste vänta på en uppdatering innan man kan spela klart. Kan ta långt tid innan och då lär barnen tröttna innan spelet kan fortsättas

  2. Pappa Daniel skriver:

    Vad är det för uppdatering du väntar på Emma? Vi har spelat klart hela spelet. Du kan googla ”The Enchanted Books Game Walkthrough” för att få hjälp om det är någonting särskilt ni har svårt att lösa i spelet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *