Den sömniga mullvadens flyttdag är en interaktiv godnattsaga med vägval, så att den kan läsas på olika sätt varje gång. Svensk text och tal.

En dag när den lilla mullvaden ligger och sover i sin mysiga håla väcks han av ett förskräckligt oljud. En grävskopa har haft sönder hans tak och solen skiner rakt in i boet så att han inte sova mer. Då bestämmer sig den lilla mullvaden för att leta upp ett nytt hem åt sig och gosenallen, och han börjar gräva en gång i marken. På sin jakt efter ett nytt hem träffar han på många av skogens djur i deras bon. Några är snälla och vill låta honom stanna, några blir rädda för honom och några är farliga och vill gärna äta upp honom…

Den sömniga mullvadens flyttdag

Det här är en interaktiv saga där läsaren själv kan välja hur berättelsen ska fortsätta genom att bestämma åt vilket håll mullvaden ska gräva. Beroende på hur man väljer stöter han på olika djur längs vägen och hans nya bo kan se ut på flera olika sätt. Totalt finns det 16 djur och 8 hem att upptäcka och berättelsen kan läsas på hundratals olika sätt. Ibland hittar mullvaden fram till ett nytt bo rätt snabbt, ibland tar det längre tid innan han till sist hittar en mysig sovplats för sig och nallen.

ANNONS:

Den sömniga mullvadens flyttdag

Den sömniga mullvadens flyttdag

Vi är flera i redaktionen som har testat den här bokappen tillsammans med våra barn i åldrarna tre till fem år och de tycker den är spännande. Särskilt roligt är det att se vilka olika vägar mullvaden kan ta.

Den här appen passar bra som godnattsaga, att läsa om den lilla mullvaden som bara blir tröttare och tröttare när han gräver efter ett nytt bo är en perfekt nedvarvning på kvällen. Illustrationerna är fina och detaljrika i milda toner. Det enda som är lite tråkigt är att man ibland kommer tillbaka till samma djur flera gånger och att man ibland hittar fram till ett nytt bo väldigt snabbt så att berättelsen blir väl kort.

Appen har både svensk och engelsk text, och det går att få den uppläst på bägge språken. Den svenska inläsningen av Jonah Carneskog är lugn och inlevelsefull och barnen sitter gärna och lyssnar på egen hand. Vill man stänga av uppläsningen eller byta språk gör man det enkelt på startsidan. Bakgrundsmusiken går inte att välja bort så vill man inte lyssna på den får man stänga av ljudet på sin enhet. Navigeringen i appen är enkel, en pekande hand visar vilket håll man kan välja att gå vidare åt. Utöver grävandet finns inga interaktiva inslag i boken. På varje sida finns dessutom en hem-symbol om man vill hoppa tillbaka till startsidan.

På förstasidan finns en liten faktadel där man kan få reda på vad de olika djuren heter.
Den sömniga mullvadens flyttdag

Appen fungerar både på iPhone och iPad, vi har testat iPad-versionen. Appen heter just nu ”Sleepy Mole’s Moving Day” i App Store. Rekommenderad ålder: 3-5 år

Betyget blir en stark fyra.

Här är en YouTube-film som visar lite av appen:

Här är en trailer för appen:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande tre språk: engelska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Den sömniga mullvadens flyttdag för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Martina skriver:

    Vi använder mullvaden på förskolan. För de äldre barnen har vi använt den för att prata om hur det vi människor gör påverkar naturen och hur olika djur samspelar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *