I Diddis Day får de yngre barnen pussla och utforska vardagsaktiviteter på ett lekfullt sätt. Först gäller det att sätta rätt sak på rätt plats (exempelvis skålen på bordet) och när allt är på plats går det att trycka på de olika sakerna och se vad som händer.

Diddis Day är den senaste appen från Hatten Förlag. Tidigare appar som hör till Babblarna-konceptet är Babbapp och Bobbopp. En skillnad mot de tidigare apparna är att Diddis Day inte innehåller någon musikvideo.

Diddis Day - Babblarna

Det finns tio olika scener som illustrerar olika vardagsaktiviteter, exempelvis att vakna, äta frukost, gunga och måla. Pusslandet är enkelt, det syns tydligt var varje bit ska vara vilket passar de yngre barnen bra. Vill man göra det en aning svårare kan man stänga av ”magneten”, det vill säga att biten hoppar på plats så fort den är i närheten av rätt plats. Vill man göra det lättare så kan man stänga av pusslet helt och låta barnet interagera med Diddi i scenen direkt utan pussel. Detta gör att appen även fungerar för de yngsta barnen som ännu har svårt att dra pusselbitar till rätt plats.

ANNONS:

Diddis Day - Babblarna

Diddis Day - Babblarna

När man fått alla pusselbitar på rätt plats kommer det konfetti och en glad ljudeffekt, och det går därefter att trycka på olika saker på skärmen och se vad som händer. När man exempelvis trycker på brödrosten åker brödskivorna ner, och när man trycker igen så hoppar de upp färdigrostade. Trycker man på Diddi i badrummet så borstar hon tänderna och trycker man på Diddi i målarrummet så målar hon tavlor. Det går även att öppna och stänga lådor, sätta på och stänga av vatten med mera.

Diddis Day - Babblarna

Jag har provat appen med min tvååring som är förtjust i Babblarna (som de även använder på förskolan). Igenkänningsmomentet med Diddi var ett klart plus och även att aktiviterna är vardagsnära för ett litet barn. Det är exempelvis kul att mata Diddi med frukost, rosta brödskivor och äta äpplen. Även att poppa såpbubblor och att låta Diddi åka rutschkana är roligt enligt min tvååring. Pusslet är lagom svårt. Själv tycker jag att appen känns lite innehållslös, men där håller tvååringen inte riktigt med utan kan sitta ett bra tag och upprepa de olika aktiviterna.

Det finns inget tal eller text i appen, och endast de två enkla inställningar som nämns ovan. Det finns ingen reklam eller köp inuti appen, och inga externa länkar man kan råka trycka på. Den är med andra ord väldigt barnvänlig även för de yngsta.

Min bedömning är att appen fungerar för åldern 1-3 år, men att den är allra bäst för tvååringar. Jag ger appen en stark trea i betyg.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   10 kr 26 nov 2017
  •   0 kr 24 nov 2017
  •   10 kr 27 nov 2016
  •   0 kr 24 nov 2016
Google Play Store
  •   10 kr 28 nov 2016
  •   9 kr 25 nov 2016

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Diddis Day för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *