Dino Dog är ett underhållande spel där ditt barn får gräva efter och pussla ihop fossiler tillhörande olika dinosaurier. Spelet är uppdelat i tre världar med fyra nivåer vardera.

Från det amerikanska företaget Storytoys kommer spelet Dino Dog. Här får man i tre världar, med fyra nivåer vardera, gräva efter fossiler i underjorden. Spelet ökar något i svårighetsnivå, men nivån är överlag ganska lätt och det går inte att misslyckas eller att dö. I underjorden hittar man, förutom fossiler, även ledtrådar och olika specialförmågor som gör att man exempelvis kan gräva extra snabbt. I varje nivå skall man hitta fem fossiler.

Dino Dog

Dino Dog

ANNONS:

När en nivå är färdig får man hamra fram dinosauriebenen i respektive fossil och pussla ihop dem för att på så sätt få en färdig dinosaurie. Dinosaurierna hamnar i en utställning i ett museum och där kan man närsomhelst gå tillbaka och titta på dem.

Dino Dog

Mellan spelen visas animerade filmer som för handlingen framåt och där man även får lära sig om dinosaurier. Talet är dock inte ännu på svenska, vilket tyvärr gör att mina barn valde att hoppa över dessa delar. Det finns även tal inne i spelet och man kan få lära sig mycket om de dinosaurier man gräver fram. Man behöver dock inte förstå talet för att spela spelet och mina barn som är 4 och 6 år har, trots att de inte förstår det som berättas, spelat vid flera olika tillfällen med stor behållning. Är du en väldigt engagerad vuxen finns givetvis även möjligheten att själv översätta det som berättas.

dino-dog-fakta

Spelet som sådant är roligt och lite nytänkande, men kan förmodligen upplevas som ganska enformigt efter ett tag. Mina barn har valt att spela lite i taget vid flera tillfällen, så enformigheten påverkar inte nödvändigtvis livslängden. Ur ett pedagogiskt perspektiv hade Dino Dog vunnit mycket på att ha svenskt tal. På min önskelista står även stöd för flera användare.

Förutom att ändra språk kan man även lätt slå av bakgrundsmusiken. Via en ganska framträdande knapp når man reklam för företagets övriga appar, men de externa länkarna till App Store har ett bra barnlås. Det går även att stänga av reklamen helt via appens föräldrasida.

Jag rekommenderar Dino Dog till barn mellan 3 och 7 år. Betyget blir en stark trea av fem.

Det finns en gratisversion för iOS för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 25 sep 2018
  •   10 kr 20 sep 2018
Amazon Appstore
  •   18 kr 8 apr 2018
  •   22 kr 7 apr 2018
  •   18 kr 2 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dino Dog för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *