Dino Tim innehåller fyra enkla minispel där man får bekanta sig med former, färger och siffror. Efter varje minispel får man styra Tim på en horisontell bana med målet är att samla in bestämda former och siffror.

Dino Tim är skapad av samma tillverkare som skapat Monstersiffror. Dino Tim vänder sig dock till en något yngre målgrupp. Syftet med appen är att barn på ett lekfullt sätt ska bekanta sig med och kunna se skillnad på olika former, färger och siffror.

ANNONS:

Appen börjar med att man får se en film där några häxor tar tre av Dino Tims familjemedlemmar. Dino Tim får då hjälp att förvandla sig till superhjälte och man får sedan hjälpa Tim att rädda de bortrövade. För att få tillbaka familjen måste de fyra häxorna förvandlas till olika djur, vilket man gör genom att spela minispel.

Dino Tim

Appen innehåller fyra enkla minispel där man pusslar med former och siffror. Det är dels ett kubpussel där man ska vända bitarna till en given form. Två av spelen är siluettpussel med former. I det sista spelet parar man ihop siffrorna 1-5 med rätt antal. Efter varje minispel får man spela ett banspel där man hjälper Tim att samla in en bestämd form eller siffra.

Dino Tim

Dino Tim

I banspelet styr man Tim med ett finger och skall samla så många som möjligt av en given figur. Man måste akta sig för vissa saker, såsom bomber och fiender. Till sin hjälp har man magneter som drar till sig rätt figur och flaskor med gul och lila vätska. Den lila vätskan gör Tim större och den gula honom mindre och bägge kan vara till nytta i spelet. Hur många figurer som behöver samlas in visas genom att man ska fylla en kittel. När kitteln är fylld får man en belöning i form av en djurdel som steg för steg förvandlar en häxa till ett djur. För varje häxa krävs det fyra bitar och man måste ofta spela banspelet mer än en gång för att få ihop tillräckligt för en djurdel. För varje häxa man förvandlar låses en bonusbana upp. När alla häxor är förvandlade till djur får man se hur Dino Tim förenas med sina familjemedlemmar.

Dino Tim

Dino Tim

Appen är lätt att komma igång med men från förstasidan finns det länkar till tillverkarens andra appar. Tyvärr är dessa lätta att trycka på av misstag. Dessutom saknar länkarna barnlås. Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase. Det finns ljudeffekter och musik men inget tal. Ljudet går att slå av i appens inställningar.

Mina barn på 4 och 6 år har provat Dino Tim och det är främst 4-åringen som fastnat för den. Minispelen är i enklaste laget men banspelet som följer är lockande och gjorde att 4-åringen återkommit till appen flera gånger. När alla häxor blivit upplåsta var det dock färdigspelat för vår del. Även andra redaktionsbarn i åldern 3-4 år tycker om Dino Tim och då särskilt banspelet.

Det som är positivt med appen är att den på ett pedagogiskt sätt introducerar yngre barn till banspel utan att man kan misslyckas. Utvecklaren menar att barn med hjälp av appen kan lära sig siffror och former men det håller jag inte med om utifrån att appen inte innehåller något tal. Svenskt tal skulle göra appen betydligt bättre och minispelen skulle gärna få vara lite mer omväxlande och öka i svårighetsgrad för att bättre matcha nivån på banspelet. Man skall samla på stjärnor men det verkar inte finnas något syfte med det vilket gör själva samlandet lite meningslöst. Appen är bra för att öva öga-hand koordination och innehåller färgglada illustrationer.

Jag rekommenderar Dino Tim till barn omkring 3 och 4 år och ger den en 3:a i betyg.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 12 språk: danska, finska, franska, italienska, japanska, kinesiska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   25 kr 22 nov 2020
 •   0 kr 20 nov 2020
 •   25 kr 26 mar 2020
 •   0 kr 24 mar 2020
 •   25 kr 5 okt 2019
Google Play Store
 •   25 kr 22 nov 2020
 •   0 kr 20 nov 2020
 •   25 kr 28 mar 2020
 •   0 kr 24 mar 2020
 •   25 kr 15 apr 2019
 •   24 kr 25 mar 2019
 •   0 kr 21 mar 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dino Tim för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *