Dinotrux är ett roligt spel som bland annat innefattar manövrering av fordon på en byggarbetsplats.Dinotrux är ett spel gjort av Fox & Sheeps och DreamWorks Animation. Här styr man karaktärer som är en blandning av dinosaurier och olika arbetsbilar (lastbil, kranbil, schaktmaskiner osv.) En del barn känner förmodligen igen figurerna från TV-serien med samma namn.

ANNONS:

Dinotrux

Karaktärerna har olika uppgifter och samarbetar med varandra. Någon krossar stora stenblock till mindre, en annan krossar stenarna till småkross, en gör småkrosset till byggstenar och en lyfter.

Dinotrux

Dinotrux

En blå lastbilsdinosaurie har som uppgift att ge energi till de övriga karaktärerna. Det finns även en liten medhjälpare och mekaniker som nickar och skakar på huvudet när man gör rätt eller fel, samt en skurk som försöker förstöra för de arbetande dinotruxarna.

Dinotrux

Första gången man startar spelet får man se en video som visar vad dinotruxarna gör och vad spelet går ut på. Därefter får man lära sig hur man gör för att styra de olika dinotruxarna. Missar man dessa instruktioner är det lite svårare att komma igång med spelet.

Varje dinotrux har alltså ett arbetsmoment och belöningen för att utföra det är tre stjärnor och en bokstav. Man kan hoppa mellan de olika momenten och det finns även visuella instruktioner som kan vägleda. För att klara av spelet behöver man få dinotruxerna att samarbeta. När man har fått alla bokstäver och byggt ihop ordet DINOTRUX har man klarat spelet.

Dinotrux

Under spelets gång dyker det även upp små minispel där man ska hjälpa till att samla skruvar och muttrar. Ibland går dinotruxarna sönder och man måste hjälpa till att skruva tillbaka skruvar och fixa till diverse saker för att de ska fungera igen. Detta kräver ganska mycket tålamod då det kan vara lite krångligt att få till finmotoriken i början innan man får kläm på hur man ska göra. Även i dessa spel får man visuell vägledning.

Dinotrux

Dinotrux

Det finns inget tal i appen men det finns bakgrundsmusik och andra ljud. Dessa kan man stänga av appens inställningar. Där kan man även återställa spelet.

Min 6-åring har fastnat för det här spelet och även när hen klarade av hela var det roligt att fortsätta. Redaktionsbarnen som testat spelet är mellan 4 och 6 år och det är nog runt den åldern som behövs för att klara de olika finmotoriska delarna i spelet. Överlag är detta ett uppskattat spel som de flesta tycker om.

Jag ger Dinotrux en stark trea i betyg. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 3 okt 2019
  •   40 kr 15 dec 2018
  •   10 kr 14 dec 2018
  •   40 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 23 nov 2018
Google Play Store
  •   24 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 24 nov 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dinotrux för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *