I appen Djungelbråk kan man räkna med visualiserade bråktal

I Djungelbråk kan man lära sig och öva på att räkna med bråktal. Alla tal visualiseras med hjälp av pajdiagram. Detta gör att talen inte blir så abstrakta och det är även riktigt enkelt att jämföra två bråktal med varandra. Appen är både visuellt och ljudmässigt väldigt barnvänlig. Den innehåller flera olika djungeldjur med tillhörande ljud. Djuren visar och låter olika beroende på om man gjort rätt eller fel.

ANNONS:

Appen har flera delar. Namnge bråk (nämn bråktalet som pajdiagramet föreställer), jämför två bråktal, konvertera mellan oegentliga och blandat bråktal. Det finns även addition och multiplikation av bråktal.

Djungelbråk har svensk text och tal. Man kan också byta till andra språk, exempelvis engelska.

För nybörjare finns en väldigt bra inlärningsdel där man kan lära sig mer om täljare, nämnare, bråk, blandat- och oegentligt bråk.

I appens inställningar kan man lägga till fler användare. För varje användare har appen koll på historik vad gäller antal rätt och fel. Perfekt om man som vuxen behöver se hur det går. Man kan också ställa in svårighetsnivå från 1 till 5 vilket påvekar nämnaren. I den lättaste nivån arbetar man med maximalt 4 delar.

Appen innehåller varken reklam eller in-app purchase. Det finns externa länkar via inställningssidan, men dessa har barnlås.

Det finns inte så många svenska appar för att lära barn bråk. Faktum är att jag tror att det här just nu är den enda. Djungelbråk är en väldigt bra app och tack vare inställningarna kan man lätt anpassa den för olika åldrar. Gränssnittet är dock inte helt intuitivt och fokus är mer på lär än på lek. Min bedömning är därför att appen passar bättre i skola än i hemmet. Det är inte en app som barn väljer att använda självmant.

Jag rekommenderar Djungelbråk till barn mellan ungefär 7 och 10 år. Betyget blir 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande nio språk: engelska, franska, italienska, nederländska, norska (bokmål), ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Djungelbråk för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

 1. Hanna Klaar skriver:

  Djungelbråk är en bra och väldigt tydlig app för barn från fyra-fem år att lära sig bråktal. Mina barn på fyra och sex år leker sig fram till kunskap. Jag frågade en dag om fyraåringen förstod vad hon skulle göra: -ja, det ser man ju!, var det självklara svaret.
  Ett annat användningsområde är när jag tar fram paddan på jobbet. Jag kobbar i en grupp i skolan men med äldre barn som av olika anledningar har stora kunskapsluckor. Jag lägger paddan på bordet och vi tillsammans kan lösa problem. Den är så tydlig och visar tydligt hur man kan jämföra olika bråkats med varandra, eller multiplicera, addera och subtrahera bråkats. Allt väldigt tydligt och visuellt. so. Sagt användbar från fyra år kanske men sen ända upp till tonåren. Mycket bra helt enkelt!

 2. Annika skriver:

  Denna app är lätt att använda och innehåller många olika delar. Min femåring behövde lite hjälp för att komma igång men kunde sen spela vissa delar själv, speciellt delen att namnge bråk. Andra delar var för svåra, som multiplikationsdelen, den lämpar sig bättre för äldre barn.Någon subtraktion hittar inte jag i min version. Det är en bra app både när barnen bekantar sig med bråk och också när de ska öva addition och multiplikation. Appen passar både hemma men framför allt i skolan, t.ex. för elever som behöver öva extra eller också som extrauppgift för elever som blivit klara med sina bokuppgifter. En bra, tydlig och klar app, perfekt som komplement då man i skolan börjar öva bråk.

 3. Beatrice Sahlström skriver:

  Min son på 9 år provade appen och tyckte den var helt ok – upptäckte att det gick att göra uppgifterna på olika nivåer och då blev det roligare och mer utmanande. Vissa delar, tex multiplikation behövde jag som vuxen förklara – de var inte självinstruerande. Han gillade att talen lästes upp och tyckte att han lärde sig. Att kunna byta djur tyckte han var roligt. Är säker på att det är en app att sätta i händerna på de barn som har problem med att förstå bråk. Saknar dock subtraktion.

 4. Maria Mellqvist skriver:

  Har provat denna app ganska länge för att se vad min sjuåring tycker. Den är lätt att använda och förstå (min fyraåring har varit med) och den innehåller många olika delar. Bra med ”Lär dig” delen som förklarar orden och begreppen. Andra delar var för svåra, som multiplikationsdelen, den passar bättre för äldre barn. Det är en bra app både när barnen bekantar sig med bråk och också när de ska öva addition och multiplikation. Appen passar både hemma men framför allt i skolan. Slutord: En bra, lättanvänd och tydlig app. Svårt att säga vilken ålder den passar för eftersom den innehåller så många delar. Ett stort minus tycker jag dock är att subtraktion saknas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *