Djungelmynt innehåller olika övningar för att lära sig känna igen, jämföra, räkna och ge rätt växel med svenska mynt. Spelet har tre svårighetsnivåer och innehåller svenskt tal.

Djungelmynt är en lättanvänd app från Djungle Education. På ett underhållande sätt lär appen barn att räkna med mynt med olika valutor. Vi har tidigare recenserat Djungeltid, Djungelbråk och Djungelgeometri från samma tillverkare.

ANNONS:

Det finns fyra moment i spelet: känna igen mynt, räkna mynt, jämföra belopp och ge rätt växel. I det första momentet ska man känna igen de olika mynten och lägga dem på rätt sida av skärmen enligt instruktionerna. I momentet där man räknar mynt ska man addera mynten på skärmen och sedan rulla fram rätt summa från en räknesnurra. I momentet där man jämför belopp räknar man ihop mynten på höger och vänster sida på skärmen och sedan avgöra om de är lika stora eller vilken sida som är störst. För att klara detta måste den som spelar kunna förstå hur man använder tecknen för större än och mindre än. Ge rätt växel är det svåraste momentet där man ska lägga ihop mynt på skärmen så att de motsvarar rätt växel.

Djungelmynt

Djungelmynt

Djungelmynt har precis som övriga appar i serien ett djungeltema både i bakgrunder, animationer och i ljudeffekter. Det går att välja vilket djur som visas på skärmen för att göra appen mer personlig. När man svarar rätt gör ett djungeldjur ett uppmuntrande ljud. Gör man fel visar djuret istället en besviken min och så får man försöka igen. Om uppgiften är för knepig kan man välja att få en ny. Min åttaåring tyckte det var rätt störande med alla djungelljud så vi stängde av ljudeffekterna när vi spelade. Däremot är det rätt trevligt att behålla klirret av mynt.

Djungelmynt

Appen har tre svårighetsnivåer. I den enklaste används enkronor och femkronor, på mellannivån enkronor, femkronor och tiokronor och på den svåraste nivån endast femkronor och tiokronor. Appen kan på detta sätt anpassas oavsett om man är nybörjare eller en mer avancerad användare.

Alla instruktioner och uppgifter står med svenskt text och går även att få uppläst med svenskt tal. Uppläsningen sker med talsyntes och låter tyvärr opersonlig. Ofta betonas fel stavelser och vi valde därför att stänga av uppläsningen helt. De skrivna instruktionerna är så enkla att de flesta barn i målgruppen kan läsa dem själva. Appen innehåller även ett läge där man lära sig mer om myntens värden.

Djungelmynt

Djungelmynt har stöd för flera användarprofiler så att man kan fortsätta öva där man slutade senaste. För varje användare finns det flera olika inställingar. Förutom val av svårighetsnivå, språk och valuta kan man även stänga av de olika djurljuden separat. Man kan också justera hur spelen skall fungera, exempelvis om det skall vara okej att hoppa över en uppgift eller ej.

Djungelmynt är en trevlig app för att öva på att räkna med pengar. Det är lite synd att det inte ingår sedlar också. En bättre talsyntes på svenska hade också varit bra. Ett plus är att man kan trycka på ett mynt för att se hur det ser ut på andra sidan. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inne i appen.

Appen passar barn från ungefär sju till tio år. Men även äldre barn och vuxna som behöver bekanta sig med svenska mynt kan ha glädje av appen. Betyget blir tre av fem.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sju språk: engelska, franska, italienska, nederländska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Djungelmynt för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *