Djur på äventyr är en traditionell memory och pusselapp som man genom enkla inställningar kan anpassa svårighetsgraden på. Appen kan även bli personlig genom att man kan välja fotografier i kamerarullen att använda som pussel.

Republic Factory har skapat Djur på äventyr som går ut på att spela memory och lägga pussel. När man lyckats klara ett spel kommer det upp färgade bubblor som man kan poppa. I menyn väljer man hur svårt memory eller pussel man vill ha. Memoryt kan spelas med 6, 12, 24, 30 eller 48 bitar. Pusslet har 12, 24 eller 48 bitar. iPhone-versionen har dock inte lika många bitar, förmodligen eftersom skärmen är mindre.

Djur på äventyr

Djur på äventyr

ANNONS:

Djur på äventyr

I pusseldelen av appen finns fyra färdiga bilder att pussla ihop, men man kan även lägga till egna fotografier som man tar själv eller har i kamerarullen. Man kan förmodligen lägga till hur många bilder som helst (jag slutade lägga in fler efter att jag lagt in 12 egna bilder) och de finns kvar även nästa gång man använder appen.

För att höja svårighetsnivån ytterligare kan man i inställningarna ta bort pusselhjälpen som gör att pusselbitarna ”klickar” i när man är i närheten av rätt plats. Det går även att slå på rotation, då är inte pusselbitarna alltid rättvända utan man måste vrida för att de skall hamna rätt. Det går även att slå på tidtagning om man vill tävla mot klockan.

Djur på äventyr

Vi har provat appen både på iPad och iPhone och den fungerar nästan likadant på båda. Spelkänslan är densamma och korten eller pusselbitarna blir inte för små på den mindre skärmen. Men som sagt finns inte de svåraste nivåerna med på iPhone. Djur på äventyr är en app som är lätt att förstå och anpassa efter egna behov. Sonen på 3 år tyckte bäst om memoryspelet. Pusseldelen tyckte han var ok om man hade minsta antal bitar. Han tycker särskilt om de roliga, söta och lite tokiga djurbilderna. Bubblorna efter avslutat spel var också roliga.

Det bästa med Djur på äventyr är att appen enkelt kan göras svårare för att utmana barn som redan spelat den många gånger. Ett stort plus är också att man kan stänga av tidtagningen och bara få leka i sitt eget tempo. I pusslen kan man också flytta flera bitar samtidigt (multitouch) så man kan lägga pussel tillsammans med en kompis eller sina föräldrar.

Appen är fri från in-app purchase och externa länkar. Barnlåset in till inställningarna kom vår son på 3 år tyvärr förbi snabbt, det består i att man måste trycka på den skuggade knappen två gånger i följd. I appen finns inget tal. Musiken är snabb och glad men efter ett tag upplevde jag den som stressande och då var det skönt att man enkelt kunde stänga av den i inställningarna. Musik och ljudeffekter är två separata inställningar.

Det är synd att appen endast innehåller två typer av spel. Även om man kan variera svårighetsgraden så påverkar det appens livslängd. Appen är främst tänkt som underhållning men tränar bland annat minne, motorik och samspel.

I och med att man kan spela memory med få bitar så rekommenderar jag appen från två till sex år. Appen får betyg tre av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Djur på äventyr för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *