I DominoDrop gäller det att flytta fallande dominobrickor så att färgerna och antal prickar på brickorna matchar varandra. Spelet är ett kul tidsfördriv som kräver en hel det strategiskt tänkande.

Spelidén i DominoDrop är enkel. I början av varje drag ligger dominobrickan längst upp på spelet och man flyttar den sedan dit man vill i sidled. När man bestämt sig faller brickan rakt ner så långt den kan komma i spelplanen. Om två brickor med samma färg hamnar bredvid varandra så försvinner dessa. Det finns även brickor med ofärgade delar. I detta fall gäller det att placera minst 4 av dessa i kontakt med varandra för att de ska försvinna. När det inte får plats fler brickor i ramen i är spelet slut. DominoDrop är enkelt att förstå sig på, men det krävs en hel del strategiskt tänkande för att lyckas få många poäng och få spelet att vara länge. Det är inte någon tidspress.

ANNONS:

I DominoDrop finns tre spellägen som nås via startmenyn: standardspel, Tails och Pro. Dessa lägen skiljer sig inte så mycket åt, i Tails ska fler ofärgade brickor placeras i kontakt med varandra för att försvinna och i Pro går det bara att se den bricka som man ska släppa, medan det i standardspelet även går att se nästföljande bricka, vilket gör att det lättare att planera flera drag framåt.

DominoDrop innehåller några få skrivna ord på svenska, men spelet går att förstå utan att kunna läsa. För yngre barn kan det behövas lite hjälp för att komma igång.

Mina två barn som är 11 och 13 år har testat DominoDrop och gillar det. Spelet passar även vuxna och jag tycker själv att det är kul som tidsfördriv. Även en av redaktionens 7-åringar har testat och fastnat för DominoDrop. Det verkar som om livslängden är förhållandevis lång.

Vi saknar en funktion för att spela mot varandra i samma enhet och även en topplista för att jämföra resultat mellan spelare. Via startmenyn går det att ställa in olika sätt att sikta och att stänga av ljudet och effekter. Det finns också ett enkelt hjälpavsnitt som förklarar spelidén. DominoDrop är fri från tredjepartsreklam och köp inuti.

Jag rekommenderar DominoDrop för spelsugna barn (och vuxna) från 7 år och ger den betyg 4 av 5.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 11 språk: engelska, franska, japanska, kinesiska, koreanska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Domino Drop för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *