iPad Betyg 4 5+ år

Från Dorling Kindersley kommer appen Dr. Frankenstein’s Body Lab. Här ska man samla kroppsdelar i fem olika spel för att till slut kunna skapa ett monster i Dr. Frankensteins laboratorium.

De fem spelen i Dr. Frankenstein’s Body Lab olika kroppsteman: skelettet, musklerna, hjärnan, mag- och tarmsystemet och hjärt- och lungsystemet. Kroppsdelarna faller ner i vänsterkolumnen och det gäller att fånga rätt delar och bygga ihop dem på rätt plats i kroppen. För att låsa upp nästa nivå, och få tillgång till ytterligare kroppsdelar, gäller det dessutom att bygga ihop alla tio kroppsdelar på rätt plats på under 20 sekunder.

Tidspressen för att lyckas låsa upp nästa spel kan kanske kännas stressande för de yngre barnen, här kan en vuxen behöva gå in och hjälpa till för att man ska komma vidare i spelet. Det är synd att man inte kan välja att stänga av den här funktionen. Äldre, tävlingsinriktade, spelare ges tillfälle att utmana sig själva att klara av att pussla ihop delarna på allt kortare tid. Bästa (kortaste) tid sparas alltid.

ANNONS:

Det pedagogiska värdet i appen är stort. Kroppsdelarna är naturtrogna och placeras på rätt plats i kroppen. Vill man veta mer om en specifik kroppsdel trycker man på den och får upp vetenskaplig information (på engelska). När alla fem spel väl är upplåsta kan man fortsätta att pussla ihop kroppsdelarna om och om igen i vardera spel, utan att behöva tänka på tidspressen. I det här läget har vi haft många intressanta samtal kring kroppen och dess alla delar med våra barn.

När samtliga fem spel är upplåsta kan man i ett sjätte spel bygga ihop kroppsdelarna till ett monster. Antingen av enbart kroppsdelar, eller med tillägg av tramsdelar, som till exempel broccoli, bananer, fiskar eller en skiftnyckel. Här ligger kroppsdelarna tillgängliga och ingen tidspress stressar på.

I appen finns även ljudeffekter, ett uppslagsverk med korta förklaringar på 96 anatomiska termer, samt en spelbeskrivning. Information om utvecklaren och dess andra appar ligger väl dolt.

Jag skulle gärna se att texterna om kroppsdelarna fanns på svenska, och jag saknar att kunna stänga av stressmomentet med de fallande kroppsdelarna och tidspressen. Detta skulle höja det pedagogiska värdet avsevärt samt förmodligen bredda ålderspannet på målgruppen.

Appen passar bäst för barn från 5 år och uppåt. Jag ger den fyra av fem i betyg. Med de föreslagna tilläggen ovan hade jag gett Dr. Frankenstein’s Body Lab en femma.

Ladda ner Dr. Frankenstein’s Body Lab

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *