Det här är ett roligt spel där man får lära sig om hur mat blir till på en bondgård. Sylt, mjölk, bröd, honung, ägg och sallad produceras från grunden och säljs sedan i en gårdsbutik.

I Dr. Pandas senaste app får man driva en gårdsbutik på en bondgård. I olika minispel producerar man varorna som man sedan säljer. Efterhand som man säljer varor öppnas möjligheter att expandera bondgården och sälja fler varor. Det finns sex olika varor att producera och sälja – sylt, mjölk, bröd, honung, ägg och sallad.

ANNONS:

Dr Panda Bondgård

Vid spelets start kan man endast producera och sälja sylt och bröd. När man säljer varorna får man verktyg som belöning och dessa används till att utöka bondgården. Kunderna som kommer har alla olika önskemål, och när en vara är slut så måste man producera fler. Detta sker i sex olika minispel. Varje minispel innehåller flera steg. För att kunna sälja bröd måste man odla spannmål, mala det till mjöl, baka samt grädda bröden i ugnen. När man bakat fem bröd kan man återgå till butiken och sälja dem. För att sköta mjölkproduktionen ska man mata och mjölka kossorna, smaksätta mjölken och tappa upp den på flaskor. För att kunna sälja sallad måste man först odla grönsaker – gurka, sallad, tomater och lök. Grönsakerna hackas och blandas innan man kan sälja de färdiga salladstallrikarna.

Dr Panda Bondgård

Dr Panda Bondgård

Det kräver en hel del arbete och engagemang för att driva sin gårdsbutik, och drivkraften är att kunna expandera. När man väl har öppnat alla sex avdelningar kan man fortsätta att producera och sälja sina varor enligt kundernas önskemål.

Dr Panda Bondgård

Jag har spelat tillsammans med min 4- och 6,5-åring och jag upplever att båda barnen tillhör rätt målgrupp. 4-åringen behövde en del hjälp i början, bland annat med att byta mellan de olika spelen och hålla koll på när vi hade tillräckligt med verktyg för att kunna expandera. 6,5-åringen klarade hela spelet på egen hand, och det var lagom utmanande. 4-åringen återkommer till spelet gång efter gång nu när alla delar i spelet är öppnade. 6,5-åringen tröttnade dock när det inte längre fanns någon utmaning i att samla verktyg för att expandera. Flera i redaktionen rapporterar om väldigt nöjda barn, från 4 år och ända upp till 9-årsåldern. Ett stor plus för att appen passar ett så pass brett åldersspann.

En nackdel som flera i redaktionen reagerat på, är att det inte går att nollställa spelet och börja om. Möjlighet till flera spelprofiler hade också varit önskvärt.

Liksom Dr Pandas tidigare appar innehåller spelet varken tal eller text. Via appens förstasida finns en länk till en sida med reklam för företagets övriga appar. Länkarna vidare till appbutiken är försedda med barnlås. Reklam går att stänga av helt via den barnlåsta föräldrasidan. På föräldrasidan finns även möjlighet att stänga av musik och/eller ljudeffekter. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Sammanfattningsvis anser jag att Dr. Panda Bondgård är en charmig och rolig app, som håller en hög kvalitet. Det är dessutom ett trevligt sätt att lära sig mer om jordbruk och livet som bonde. Spelet är aningen mer utmanande än många andra appar med Dr Panda, men det upplever vi som positivt. Betyget är en klar fyra. Spelet passar allra bäst i 4-8 års ålder, även om yngre barn kan behöva lite guidning till en början.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 4 okt 2019
 •   40 kr 31 jan 2019
Google Play Store
 •   50 kr 1 jul 2020
 •   40 kr 25 apr 2019
 •   12 kr 17 apr 2019
 •   40 kr 31 jan 2019
Amazon Appstore
 •   36 kr 22 nov 2019
 •   9 kr 15 nov 2019
 •   36 kr 29 apr 2019
 •   9 kr 15 apr 2019
 •   36 kr 31 jan 2019
 •   27 kr 22 nov 2018
 •   9 kr 16 nov 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda Bondgård för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *