Dr. Panda är tillbaka, denna gång som brandman. Häng med till brandstationen och var beredd på utryckning! Brandmännen ska byta om, brandbilen ska köras genom staden, eldsvådor ska släckas och vänner ska räddas, det finns ingen tid att förlora!

Dr. Panda Brandmän börjar med att man möter Dr. Panda och hans två kollegor på brandstationen. Det pågår lugna aktiviteter och man kan titta runt i lokalen, men det finns inte särskilt mycket att göra. Snart lockas man att trycka på larmknappen, och spelet drar igång på allvar. Man styr alltså själv när det är dags för utryckning.

ANNONS:

Dr Panda Brandmän

Musik och ljudeffekter ändrar karaktär, nu är det bråttom. Det finns dock ingen verklig tidspress i spelet, det är mer en känsla till följd av musiken och ljudeffekterna. Det första som händer är att man får hjälpa Dr. Panda och hans kollegor att göra sig redo med kläder och utrustning, sen skyndar de in i brandbilen. Man får styra brandbilen genom staden och leta sig fram till den byggnad som brinner. Man styr brandbilden med ratten, men det finns bara en väg att välja. Väljer man att inte styra brandbilen så kommer den fram till målet ändå.

Dr Panda Brandmän

När man kommit fram till den byggnad som brinner använder man en yxa för att ta sig in genom dörren. Genom att hissa upp liften jobbar man sig sen från våning till våning. På varje våning måste man röja undan hinder så att Dr. Panda kan ta sig fram och rädda den nödställda. Man kan även släcka eldsvådorna genom att spruta vatten med vattenslangen, men detta är inget man måste göra för att komma vidare. När man har räddat djur på alla fem våningar har man klarat uppdraget. Det finns sex olika byggnader som kan brinna, så totalt finns det 30 olika rum, även om miljön inte varierar sig speciellt mycket.

Dr Panda Brandmän

Dr Panda Brandmän

Jag har testat spelet med mina två yngsta barn som är 3,5 respektive 6 år gamla. 3,5-åringen tycker om spelet, men tyckte det var svårt att rikta vattenslangen rätt så att elden släcktes. Detta är inget man måste göra för att komma vidare i spelet, men 3,5-åringen gav ändå upp ganska snart och bad sitt storasyskon om hjälp. 6-åringen älskar brandbilar och tycker om det mesta som har med brandmän att göra. Det är lätt att förstå att hen blev mycket förtjust. Trots detta så höll hen sig inte kvar vid spelet så länge och har inte heller återkommit till spelet särskilt många gånger sen vi laddade hem det. Det är nog helt enkelt lite för enkelt. Min bedömning är att spelet passar bäst för barn mellan 3 och 5 år.

Dr Panda Brandmän

Liksom Dr Pandas övriga appar innehåller spelet inget tal eller text och man får visuella ledtrådar, vilket gör att spelet är intuitivt och lätt att förstå. Musiken och ljudeffekterna kan upplevas som stressande, men å andra sidan passar det bra i och med temat. Det finns ingen tidspress i spelet, vilket gör att det lämpar sig bra för yngre barn.

Via appens förstasida finns en länk till en sida med reklam för företagets övriga appar. Reklamen kan man stänga av via den barnlåsta föräldrasidan. På föräldrasidan finns även möjlighet att stänga av musik och/eller ljudeffekter. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Dr Panda brandmän är ett charmigt och roligt spel som håller en hög kvalitet, precis som sina föregångare. Dock anser redaktionen att spelet inte är speciellt varierande eller utmanande, och tillhör därför inte de av Dr. Panda-spelen som har längst livslängd. Detta är också anledningen till att spelet inte får högre betyg. Vi är dock säkra på att många barn kommer gilla Dr. Panda brandmän och betyget blir en stark trea.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  •   50 kr 1 jul 2020
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda Brandmän för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *