I Dr Panda Café får man ta hand om ett eget café. I många olika moment får man bland annat laga mat, ta betalt och diska. Ju fler gäster man har, desto fler rätter finns det att servera.

I Dr. Pandas senaste app Dr. Panda Café är det mycket att tänka på. Man ska visa sina gäster till sitt bord, ta upp beställningar, göra i ordning beställningen, servera, ta betalt, plocka disk och torka bord. Ju fler betalande gäster man har, desto fler rätter finns det att servera.

Gästerna som kommer till caféet kan välja att beställa från fem olika kategorier: bakelser, pizza, te, kaffe och smörgåsar. Till en början finns bara en variant i varje kategori. Men allt eftersom gästerna betalar får man fler stjärnor som leder till att fler varianter låses upp. Det finns fem olika varianter i varje kategori. För att låsa upp samtliga varianter måste man ha tålamod. Till en början krävs bara två betalande kunder för nästa stjärna, men för varje nivå krävs allt fler betalningar.

ANNONS:

Det är många moment som ska genomföras. När gästerna anländer börjar man med att visa dem till sitt bord. När de satt sig ner tar man upp deras beställningar. Då gäller det att peka på rätt maträtt i menyn. Därefter ska beställningen förberedas i köket. Kaffet ska bryggas och hällas upp, smörgåsarna ska delas, pizzorna ska mikras, osv. Det finns även valbara dekorationer och tillbehör. Därefter serveras gästerna och när de är klara ska man ta betalt. Det är i det skedet man får fler stjärnor som leder till fler varianter att välja på.

När gästerna har lämnat caféet ska disken plockas undan och bordet torkas. Innan det är gjort kan man inte placera nya gäster vid det bordet. Det finns fem bord och man kan hantera flera sällskap samtidigt. Det finns inget stressmoment, utan man går igenom momenten i lugn och ro och man behöver inte ha koll på hur länge gästerna har väntat.

Jag har spelat tillsammans med min 4,5-åring och min 7,5-åring och jag upplever att båda två tillhör rätt målgrupp. Båda barnen återkommer till appen och har lagt mycket tid på den. De blir väldigt förtjusta när de får nya rätter att servera. Att det finns så många steg, samt att man låser upp fler maträtter efter hand, gör att spelet har lång livslängd och kan uppskattas även av lite äldre barn, trots att momenten inte är speciellt utmanande rent svårighetsmässigt. 

Flera i redaktionen rapporterar om väldigt nöjda barn, från 4 år och ända upp till 9-årsåldern. Ett stor plus för att appen passar ett så pass brett åldersspann. Jag bedömer att spelet passar allra bäst i 4-7 års ålder, även om både yngre och äldre barn än så absolut kan uppskatta appen.

Liksom Dr Pandas övriga appar innehåller spelet varken tal eller text. Via appens förstasida finns en länk till en sida med reklam för företagets övriga appar. Denna reklam kan man stänga av via den barnlåsta föräldrasidan. Länkarna vidare till appbutik är försedda med barnlås. På föräldrasidan finns även länk till sociala medier samt möjlighet att prenumerera på nyhetsbrev och att stänga av musik och/eller ljudeffekter. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Sammanfattningsvis anser jag att Dr Panda Café är en charmig och rolig app, som håller en hög kvalitet. Spelet innehåller många moment, har lång livslängd och passar barn i ett brett åldersspann. Betyget är en klar fyra.

Här är en trailer:

Ladda ner Dr. Panda Café

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Dr. Pandas matlagningspaket

Tillverkaren erbjuder Dr. Panda Café och fyra ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De fyra andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Dr. Panda Godisfabrik, Dr. Pandas glassbil, Dr. Panda’s Restaurang 2, Dr. Panda’s Restaurant.

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda Café för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *