Dr. Panda Racers är ett nytt kreativt bilspel där man får tävla och göra trick med bilar. Här finns möjlighet att skapa egna tävlingsbilar och banor.

Dr. Panda är en mångsidig panda som både lagar mat, kör buss och cykel. Bara som några exempel. Det nya bilspelet Dr. Panda Racers vänder sig till lite äldre barn än de tidigare apparna.

ANNONS:

I Dr. Panda Racers väljer man själv om man ha rollen av Dr. Panda eller fem av hans vänner. Vännerna känner man igen från tidigare appar men det finns också en ny karaktär som ser ut som en mask. Man tävlar mot de övriga karaktärerna på olika bilbanor.

Det finns en färdig bil att tävla med, men man kan lätt skapa nya tävlingsbilar genom att i verkstaden sätta ihop en framdel med en mellandel, en bakdel och däck. Enligt tillverkaren finns det över 1000 olika kombinationer att välja på. Om man vill kan man även spraymåla den nya bilen i olika färger. Alla bilar man skapat sparas automatiskt och går att välja i framtiden.

Dr. Panda Racers

Det finns också en färdig tävlingsbana. Men även här kan man lätt skapa nya banor. Man ritar ut den nya banans utseende med en penna, väljer om banan skall vara av sand, jord eller betong. Banan får automatiskt ett till tre trick (beroende på längd och hur många raksträckor det finns) men man kan byta ut dessa till andra trick om man vill. Det finns totalt sex trick att välja på. Ett trick kan exempelvis vara en loop eller en lerig höjd.

Dr. Panda Racers

Innan man får tävla får man möjlighet att tvätta bilen, tanka eller pumpa däck. Detta moment har man framförallt användning av när man kört några race med bilen.

Dr. Panda Racers

Själva tävlingsmomentet går ut på att man tävlar mot en annan karaktär. Varje karaktär har en egen bilmodell. Att köra en bana tar ungefär 30-60 sekunder och det enda man kan styra över är bilens hastighet. Utmaningen är att inte ha för hög hastighet i skarpa kurvor och att svepa/trycka på skärmen när tricket skall utföras, allt enligt de visuella instruktioner som dyker upp. Appen har själv koll på den snabbaste tiden på respektive bana. Till skillnad från många andra bilspel så syns banan endast ur ett fågelperspektiv.

Dr. Panda Racers

Dr. Panda Racers

Som normalt vid tävlingar så handlar det om att vara snabb och när man passerat mållinjen finns en vinnare och en förlorare. Detta gäller även Dr. Panda Racers. Detta kan vara negativt för barn som inte är stresståliga eller tycker att det är jobbigt att förlora. Appen är ändå förhållandevis barnvänlig på så sätt att man inte får något straff om man förlorar samt att man har obegränsat med försök. Det finns tyvärr inte några svårighetsnivåer och appen anpassar sig inte heller till de barn som aldrig lyckas vinna.

Dr. Panda Racers

Vinner man ett race blir man belönad med nya bilderar och sprayfärger. Vinner man många race får man dessutom pokaler. När man vunnit sex pokaler har man klarat av hela spelet.

Dr. Panda Racers

Jag trodde ursprungligen att appen framförallt skulle passa min 4-åring, men det visade sig att hen hade svårt att vinna och få till de olika tricken. Intresset för appen falnade därför snabbt. Istället var det min 6- och 8-åring som fattade tycke för appen och har haft väldigt roligt med den sedan dess i jakt på alla pokaler. Flera redaktionsbarn i åldrarna 5-9 år ger också tummen upp. ”Bästa Dr. Panda-spelet nånsin” säger ett av barnen.

Dr. Panda Racers är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns reklam för tillverkarens egna appar, men länkarna har barnlås och reklamen går dessutom att stänga av helt i appens inställningar. Där kan man även stänga av bakgrundsmusik och effektljud separat. Det finns varken text eller tal.

Jag rekommenderar Dr. Panda Racers till barn mellan 5 och 9 år. Betyget blir fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 2 okt 2019
 •   40 kr 31 jan 2019
 •   30 kr 18 dec 2018
 •   0 kr 13 dec 2018
Google Play Store
 •   50 kr 1 jul 2020
 •   40 kr 25 apr 2019
 •   12 kr 17 apr 2019
 •   40 kr 31 jan 2019
 •   30 kr 18 dec 2018
 •   0 kr 13 dec 2018
 •   30 kr 14 sep 2018
 •   16 kr 6 sep 2018
Amazon Appstore
 •   36 kr 29 apr 2019
 •   9 kr 15 apr 2019
 •   36 kr 31 jan 2019
 •   27 kr 18 dec 2018
 •   0 kr 13 dec 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda Racers för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *