Flitiga Tribeplay kommer nu med spelet Dr. Pandas Brevbärare, spelet där man tar sig rollen som cykelburen brevbärare och levererar paket och vykort i en fantasifull stugby till förväntansfulla mottagare.

Dr. Pandas Brevbärare behandlar temat brevbärare. Spelet inleds med att Dr. Panda går in i postkontoret för att ta emot antingen ett paket eller ett vykort. Man får själv välja om man vill sätta samman ett paket eller skriva på ett av tolv olika vykort. Genom att peka på paketet som står på disken får man först välja ut en mottagare, ett paket och därefter en presentförpackning som det ska packas i. Från en hylla väljer man ut vad som ska stoppas i paketet, exempelvis kritor, en boll eller ett akvarium. Avslutningsvis fyller man på paketet med emballage, sätter på frimärke och sen bär det iväg. Väljer man istället att peka på ställningen med vykort på, får man skriva/rita ett vykort. Även här får man välja mottagare och sen vykort med olika motiv på. Ett ritverktyg kommer fram, kritor, sudd och stämplar och man får därefter rita och/eller skriva ett meddelande som frankeras och levereras av Dr. Panda.

ANNONS:

Dr. Pandas Brevbärare

Dr. Pandas Brevbärare

Utanför postkontoret sitter Dr. Panda på sin cykel. Längs vägar i en rätt så omfattande stugby är målet att hitta mottagaren. Dr. Panda styrs med hjälp av fingret där man drar och pekar vartåt cykeln ska åka. Vägarna är emellanåt kluriga och ibland är det svårt att väja för träd och gatukorsningar. Till sin hjälp har man dels vägskyltar som med ansiktsbilder visar vart de olika mottagarna bor, dels kan man ta hjälp av en ekorre som springer lite i förväg i rätt riktning. När Dr. Panda är framme vid leveransadressen möts man av mottagaren som glatt tar emot försändelsen. Efter det går det bra att köra tillbaka till postkontoret för nästa leverans, alternativt peka på en returikon som förflyttar Dr. Panda direkt till kontoret istället. Det finns inte något tävlingsmoment, ingen tidtagning eller stressfaktor. Barnen kan i godan ro leta sig fram i miljön som täcker såväl sommar som vinterlandskap. Längs vägen finns små hopp, vattenpölar och andra medtrafikanter, som kan göra resan till ett litet äventyr. Vill man kan man helt strunta i att leverera brev och bara åka omkring, och appen fungerar då ungefär som Toca Cars.

Dr. Pandas Brevbärare

Dr. Pandas Brevbärare

Jag tycker att Tribeplay är bra på att hitta teman som tilltalar de små. Brevbärartemat i detta spel är inget undantag. Mina barn tycker det är toppen att välja ut mottagare, presenter, kartong och fylla med emballage. Femåringen försöker hitta fram själv, men tar ofta hjälp av ekorren. Min 2,5-åring tycker det är roligt att se på och välja ut presenter. Själva leveransen, att dra och peka för att styra cykeln upplever hen som lite för klurigt fortfarande, något som även andra barn i redaktionen i ungefär samma ålder vittnar om. Femåringens omdöme lyder ”Jättebra!”, och båda barnen har bett mig behålla spelet, vilket är ett gott betyg. Barn och föräldrar i redaktionen håller samstämmigt med om att det är ett trevligt spel.

Dr. Pandas Brevbärare

Bakom ett föräldralås finns inställningar, som att stänga av ljudeffekter och/eller bakgrundsmusik. Den absolut bästa inställningen är att man kan stänga av reklamen för utvecklarens andra spel som annars syns på startsidan. Startsidans alla länkar ligger förvisso också de bakom föräldralås, men stänger man av reklamen så syns det överhuvudtaget inte för barnen. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Som förbättringsförslag hade jag gärna sett att det fanns en karta för lite överblick. Det hade också varit trevligt med en större möjlighet att interagera med miljöerna och de intressanta karaktärerna som finns i spelet och även lite större variation bland leveranserna.

Jag ger Dr. Pandas Brevbärare betyget fyra av fem. Då världen i spelet är rätt så omfattande bjuder det på skapligt stor variation och passar därför ett rätt så stort spann av åldrar. De yngre barnen kan utforska miljöerna eller ta hjälp av ekorren som visar vägen. Äldre barn kan försöka hitta rätt på egen hand med hjälp av skyltar. Livslängden på spelet är kortare ju äldre barnen är, men jag rekommenderar ändå spelet för barn mellan 3 och 7 år eftersom redaktionsbarnen i dessa åldrar har uppskattat spelet.

Uppdaterat den 15:e december 2015
Appen har nu jultema

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 4 okt 2019
 •   40 kr 4 dec 2018
 •   0 kr 29 nov 2018
Google Play Store
 •   50 kr 1 jul 2020
 •   40 kr 4 dec 2018
 •   0 kr 29 nov 2018
Amazon Appstore
 •   36 kr 20 aug 2019
 •   9 kr 12 aug 2019
 •   36 kr 4 dec 2018
 •   0 kr 29 nov 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Pandas Brevbärare för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Pernilla skriver:

  Min 4åring tyckte om detta spel mycket, han satt länge med det!

 2. Ann skriver:

  det här spelet älskade mina barn som är 5 och 8, de satt länge och spelade och skrattade tillsammans. Spelet är varierat och kul att man själv får hitta till alla bostäder och att de själva kan skriva på korten som sen ska delas ut. De vill spela det varje dag.

 3. Åsa Nilsson skriver:

  Mina söner har tidigare spelat Dr Panda spel och både 2åringe och 5 åringen har älskat dem! Så klart va det ingen skillnad på detta spelet. Däremot så spelade sonen de mer än han brukar göra. Det fanns ett par extra steg i spelet som gjorde de hela lite roligare och lite svårare. Dock inte så svårt att en två åring inte klarar de.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *