Följ med till flygplatsen och hjälp till med incheckning, säkerhetskontroll och bagageband! Tvätta flygplanet eller sitt i flygledartornet en stund. Dr. Panda’s Flygplats innehåller tio minispel som alla utspelar sig på en flygplats.

Precis som i tidigare Dr Panda-appar är det hans djurkompisar som behöver hjälp i de olika spelen. Dr Panda själv dyker upp som passkontrollant, säkerhetsvakt och pilot. Pilot-Dr Panda vill att barnen gör high five när ett uppdrag är slut genom att trycka på skärmen och det är en rolig interaktiv detalj som uppskattas mycket här hemma.

ANNONS:

Meny

Minispelen är varierade i både svårighetsgrad och utformning. De enklaste uppdragen består i att tvätta flygplanen och lägga väskor på ett transportband in i lastutrymmet på ett flygplan. Här behövs bara att man kan hantera en pekskärm för att lyckas. Lite knepigare är det att släppa av passagerare vid rätt terminal, hitta rätt väska till rätt passagerare vid bagagebandet och att slå ett telefonnummer i telefonautomaten. Det finns också ett minispel på temat ”hitta föremålet i bilden”, det är hittegodsavdelningen dit djuren kommer för att leta efter sina borttappade saker. Det allra svåraste spelet går ut på att hjälpa till i flygledartornet med att rikta in plan på rätt landningsbana. Det kräver en viss precision och min sexåring tyckte det var så svårt att hon hellre gick vidare till något av de andra spelen.

Incheckning

Styr plan rätt

I den här appen kan man välja att gå till vilket minispel som helst, en förbättring från tidigare Dr Panda-appar där man fått spela anda spel i väntan på att favoritspelet slumpas fram. Spelplanen är en flygplansterminal där man kan dra bilden åt höger eller vänster, längst ut till höger kommer man ut på landningsbanan och de tre spelen om flygplan. Min dotter kommenterade att det inte finns nåt spel där man får flyga iväg med planet, det kanske kan vara en idé för nästa Dr Panda-app?

När man klarat ett visst antal minispel får man välja ett klistermärke att sätta på sin resväska. Här finns en konstighet i spelet: redan när man öppnar spelet första gången står resväskan och glittrar bredvid Dr Panda, men inget händer när man trycker på den för man har ju inte hunnit börja samla klistermärken. Förvirrande, tycker vi. En annan sak som kan vara svårt att förstå är bilden som visas när ett nytt spel laddas: då får man se ett flygplan ute på startbanan och det är lätt att tro att det är ett spel där man ska köra planet. En mer neutral laddningsbild på tex Dr Pandas huvud hade varit bättre.

Sammantaget är Dr. Panda’s Flygplats en kul och underhållande app med lång hållbarhet eftersom den är så varierad. Ett plus för att den faktiskt också är rätt pedagogisk och lär ut vad som händer på en flygplats. Den kan säkert fungera som en bra introduktion till ett barn som ska ut och flyga.

Appen är lättnavigerad och innehåller inga skrivna instruktioner. Eftersom flera av minispelen är knepigare än i tidigare Dr Panda-appar rekommenderar vi den från tre år och uppåt.

Dr. Panda’s Flygplats är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Via en låst föräldrasida kan man göra inställningar av ljudet och stänga av reklam för andra Dr. Panda-appar.

Appen finns för iPad, iPhone och Android. Vi har testat iPad-versionen.

Betyg fyra av fem.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. För iPhone, iPad och Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
 •   35 kr 3 mar 2020
 •   0 kr 28 feb 2020
Google Play Store
 •   50 kr 1 jul 2020
 •   40 kr 3 mar 2020
 •   0 kr 29 feb 2020
Amazon Appstore
 •   36 kr 3 mar 2020
 •   0 kr 29 feb 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda’s Flygplats för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Monica skriver:

  Min son älskar Dr panda! Den här dr panda appen har ännu fler pedagogiska delar än de andra, tex tränar barnen siffror och bokstäver. Sonen uppskattade alla minspelen i appen och även om det ibland var lite svårt som att hitta fram till bagaget i labyrinten så tröttnade han inte. Denna app är dessutom väldigt bra för att förbereda barnen inför resan då alla ställen som ni kommer stöta på på besöket på flygplatsen finns med … Rekommenderas varmt!

 2. Jill skriver:

  Sonen 4,5 år gillar vissa delar av appen. En del tycker han är långtråkiga, som att leda flygplan rätt och vissa är för enkla, som att tvätta flygplanet. Han önskar fler moment där.
  Han upplever det jobbigt att hela tiden komma tillbaka till mitten av ”spelytan” efter avsluta uppdrag, han önskar att man skulle stanna kvar där man slutade. Då blir det lättare att hitta.
  Han gillar att ringa, att leta efter borttappade saker och att ge rätt väska till rätt person.

  Överlag en jättebra app och en bra förberedelse om man ska iväg och flyga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *