I Dr. Panda’s Förskola tar man hand om ”förskolebarn” på en förskola. Lek utomhus, inomhus, laga och ät mellanmål, musicera eller vila.

Dr. Panda’s Förskola (utvecklad av TribePlay, tidigare bland annat Dr. Panda’s Restaurant och Super Monkey Jr.) utgår från en vardag som de flesta barn känner väl till – förskolevärlden. I appen finns fem ”förskolebarn” (nämligen en liten katt, elefant, björn, ko och apa) och spelet börjar med att föräldrarna lämnar dessa på förskolan. Därefter får spelaren välja om karaktärerna ska leka inomhus, utomhus, äta mat i köket, musicera tillsammans eller vila.

ANNONS:

Appen är att betrakta som fem stycken minispel med dockspelskaraktär. Samtidigt så hänger spelen ihop på så sätt att förskolebarnen kan ta med sig saker in i nästa spel vilket känns som en vidareutveckling av de traditionella dockskåpsspelen.

Tillverkarna har vidare lånat inspiration ifrån hela den omfattande floran av tidigare producerade barnappar: Väljer barnet att låta karaktärerna leka utomhus eller i lekrummet är detta spel närmast att likna vid ett traditionellt dockskåpsspel (av typen My PlayHome). Ifall barnet går vidare och låter förskolebarnen äta mellanmål påminner spelet istället om en fikaapp (av typen Toca Tea Party). Spelet som går ut på att förskolebarnen musicerar tillsammans är en enklare variant av musikspel (som Toca Band). Man har alltså lånat och blandat friskt och resultatet har blivit riktigt bra.

Dr. Panda’s Förskola är barnvänlig och intuitiv. Appen har externa länkar till egna appar och på en föräldrasida finns möjlighet att betygsätta spelet i App Store, prenumerera på nyhetsbrev och ställa in bakgrundsljud och ljudeffekter. Alla externa länkar och föräldrasidan är skyddade av ett barnlås. Det finns heller inga möjligheter till köp inuti appen och länkar till sociala medier saknas helt.

Det bästa med Dr. Panda’s Förskola är att spelet utgår ifrån barns vardag och förhoppningsvis leder till igenkänning. Appen har också förhållandevis mycket innehåll. Appen är mest att se som underhållning, även om tillverkaren benämner den ”utbildningsapp” i appstore.

Skam till sägandes har mina egna pojkar (tre och fem år gamla) inte fastnat för Dr. Panda’s Förskola. Personligen tror jag att det beror på att spelet inte står sig riktigt i konkurrensen med de spel som är mer tydligt nischade. Då treåringen vill ha tebjudning väljer han hellre Toca Boca Tea Party och femåringen tycker Toca Band är bättre för att göra musik. Så vem ska då köpa spelet? Dr. Panda’s Förskola är perfekt för barn som gillar docksskåpsappar eller precis har fått (tillgång till) sin första iPad. Dr. Panda’s Förskola är också bra för dem som vill få mycket innehåll i en och samma app.

Vad gäller förbättringar så skulle jag gärna se en lite mer realistisk syn på vardagen på förskolan. Att något av barnen grät en kort stund vid lämningen, eller vägrade somna på vilan, hade piggat upp och gjort att appen kändes mindre artificiell. På samma sätt hade jag uppskattat ifall appen var mindre bjärt och färg- och formmässigt mer nyanserad. Detta är dock en fråga om tycke och smak och inte nödvändigtvis något som tilltalar målgruppen. I den bästa av världar hade även utformningen av lokaler, leksaker och mat varit anpassad till svenska förhållanden.

Sammantaget är Dr. Panda’s Förskola en ambitiös app som säkert kommer uppskattas av många barn mellan två och sex år. Jag ger appen en svag fyra i betyg.

Appen finns även i en gratisversion för den som vill testa innan köp. För iPhone/iPad och för Android.

Här är en trailer för appen:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 4 okt 2019
 •   40 kr 31 jan 2019
Google Play Store
 •   50 kr 1 jul 2020
 •   40 kr 25 apr 2019
 •   12 kr 17 apr 2019
 •   40 kr 31 jan 2019
 •   30 kr 14 sep 2018
 •   16 kr 6 sep 2018
Amazon Appstore
 •   36 kr 29 apr 2019
 •   9 kr 15 apr 2019
 •   36 kr 31 jan 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda’s Förskola för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *