Dr. Panda’s Hem innehåller 24 minispel där man får hjälpa till med hushållssysslor och med olika morgon och kvällsrutiner.

I Dr. Panda’s Hem finns det totalt 24 minispel som utspelar sig i tre olika rum och ute i trädgården framför huset. Varje spelomgång består av tre uppdrag, och när man klarat av alla uppdragen får man en guldpeng som belöning att lägga i sin spargris. Pengarna kan man sen använda för att köpa olika leksaker.

ANNONS:

Dr. Panda's Hem

Medan man spelar så går dygnets timmar i huset och de uppdrag man får ändras beroende på vilken tid på dagen det är. På morgonen får man t.ex. ordna frukost och hjälpa till med tandborstning, på dagen får man sortera tvätt och klippa gräsmattan, på kvällen får man plocka undan leksaker och se till att ställa väckarklockan. Ute i trädgården bor dessutom två söta små kaniner som man inte får glömma att ta hand om. De behöver mat och vatten och färskt hö för att vara glada och nöjda.

dr-pandas-hem-toilet

Dr. Panda's Hem

De barn som spelat Dr Panda-spel tidigare kommer känna igen sig. Det är enkla, självinstruerande minispel som är lätta och intuitiva att spela. Huvudpersonerna är som vanligt djurkompisarna elefanten, kossan, apan och grisen. Det som är nytt är att man kan se på djurens ansiktsuttryck om de är nöjda eller inte med det man gör, vilket kan vara en hjälp vid lösandet av en del uppgifter. Greppet att låta minispelen variera med dygnets timmer känns nytt och inte lika slumpmässigt som i tidigare Dr Panda-appar där man aldrig vet vilket minispel som kommer upp. I den här appen finns det också några minispel där det inte finns någon rätt lösning, t.ex. när man väljer kläder på morgonen eller när man lagar frukost, utan man får själv avgöra när man är färdig med uppgiften. Det känns också som en positiv utveckling.

Ljud och bakgrundsmusik kan stängas av från en barnlåst föräldrasida. Där finns även externa länkar till AppStore och Facebook, samt möjlighet att stänga av reklamen för de andra Dr Panda-apparna. Den reklamen dyker annars upp när man startar appen. Efter en tids användning dyker det upp en ”betygsätt appen” rutan. Länken till App Store är dessvärre inte barnskyddad.

Min sexåring har spelat många Dr Panda-spel, och hon tycker att Dr Pandas hem är lika roligt som de tidigare apparna. En del minispel upplever hon som lite för enkla och korta, hon tycker bäst om de uppgifter som är uppdelade i flera moment som när man först sorterar, sedan tvättar och till sist hänger upp sin tvätt. Min son som snart fyller två år försöker spela men uppgifterna är lite för svåra för honom, både rent motoriskt och i att förstå vad uppgiften går ut på. Därför rekommenderar jag den från ca 3 år upp till 6 år. Det är även andra barn i redaktionen som testat appen, och omdömet är att det är en kul och omväxlande app som har bra verklighetsförankring och stor igenkänningsfaktor hos barnen. Betyget blir fyra av fem. Vi har testat på iPad.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 4 okt 2019
  •   40 kr 31 jan 2019
Google Play Store
  •   50 kr 1 jul 2020
  •   40 kr 25 apr 2019
  •   12 kr 17 apr 2019
  •   40 kr 31 jan 2019
Amazon Appstore
  •   27 kr 29 apr 2019
  •   9 kr 15 apr 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda’s Hem för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *