Dr. Pandas Restaurang: Asien är ett matspel där ditt barn lagar till tre måltider till gäster på restaurang.

Dr Pandas restaurang: Asien är en specialversion av Dr Pandas Restaurang 2 och har tagits fram till firandet av det kinesiska nyåret som infaller 19 februari.

ANNONS:

Miljön är utbytt mot en traditionell kinesisk restaurang och det finns tre maträtter att välja på: wok, sushi eller soppa. Appen är väldigt lik originalet, men i originalet finns det nio maträtter och dubbelt så många ingredienser och gäster.

Appen fungerar så att en av de två gästerna kommer in i restaurangen och beställer en av de tre måltiderna. I skafferiet väljer man tre ingredienser som ska ingå i rätten. Om man bara vill använda en enda sak eller kanske två så går det också bra. Det går att se på gästernas minspel om de tycker att man valt bra ingredienser, men det är ingenting man måste följa om man inte vill.

Dr Pandas Restaurang Asien

Dr Pandas Restaurang Asien

Sedan kommer man till köket och ska börja laga till maten. Det finns en mängd olika tillredningssätt att välja på, och man kan använda sig av flera utav dem för samma ingrediens. Tex kan man först strimla sin morot för att sedan koka den, eller skära upp auberginen innan man steker den en stund. Det finns även en mixer och en ugn att välja på. Till sist blandar man ihop alltsammans och får lite olika smaksättningar som vitlök, soja och chilisås att välja på. När det är sushi på menyn får man istället göra rullar med olika innehåll som gurka, räkor eller lax. När maten är färdig är det bara att servera och vänta på att gästen har ätit upp. Om det man lagat var riktigt gott så belönas man med ett guldmynt.

Dr Pandas Restaurang Asien

Dr Pandas Restaurang Asien

Fördelen med den här appen är att den inte är särskilt styrd i sitt upplägg utan man kan experimentera fritt i köket med olika tillagningsmetoder. Det finns inget rätt sätt att laga till de olika rätterna så man behöver inte vara orolig för att misslyckas. Precis som tidigare innehåller spelet inga skrivna instruktioner och det är väldigt enkelt att styra de olika momenten.

Appen har barnsäkrade länkar till App Store från förstasidan. Dessa går dock att stänga av via en barnlåst föräldrasida. Där kan man även stänga av ljudeffekter och musik. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Jag rekommenderar appen för åldrarna 3-6 år. Betyget blir en svag fyra. De barn som testat appen gillar den, men eftersom originalet har fler rätter och i övrigt är ganska lik så har livslängden på denna app inte varit så lång. Om det hade funnits mer rätter på menyn och framförallt mer förändringar från originalet så hade betyget blivit högre. Har man redan Dr Pandas Restaurang 2 finns det ingen större anledning att även ladda ner den här appen.

Uppdaterat den 4 februari 2016
Nu finns det tre nya ingredienser: ärtor, lotusrot och svampar. Det har också tillkommit en gäst, en apa.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Angelica skriver:

    Denna hade ju val tryck ner spel och gå in och köpa..då är den väl inte barnsäkrad

  2. Pappa Daniel skriver:

    Barnsäkrad innebär att eventuella länkar ut från appen har barnlås, så att barn inte kan ta sig ur appen av misstag. I denna app kan man dessutom välja att stänga av reklamen helt i inställningarna – då får man en app helt reklamfri app utan externa länkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *