I Dr. Panda’s Restaurant lagar man tio rätter till åtta olika djur som kommer och beställer.

I Dr. Panda’s Restaurant gäller det att laga mat till olika besökare. Det är åtta olika djur som kommer och beställer den rätt de vill ha (av tio tillgängliga rätter), som sedan tillagas och serveras.

ANNONS:

Gästerna anländer en och en i bil, trycker man på en gäst som kommer så går den ur bilen och ställer sig framför restaurangen. Väljer man sedan en av de som står och väntar så placeras de vid ett bord och beställer en rätt, trycker man då på rätten kommer man direkt till köket och börjar laga mat. Vad som behöver göras beror förstås på vad gästen beställt, men det kan vara att hacka lök, steka grönsaker, göra pizza, mixa milkshake, röra i soppa, dekorera pepparkakor osv. Det finns ett antal bestämda ingredienser och moment till varje rätt. Varje ingrediens tas fram vid rätt tillfälle och det finns illustrationer för att visa vad man ska göra för att tillreda maten. När maten är klar ställs den fram på bordet och man får sedan dra den till gästens mun för att den ska bli uppäten, man belönas då med en glad min, applåder och konfettiregn.

När gästen ätit färdigt kan man dra den smutsiga tallriken till en diskvagn innan nästa gäst anländer. Som en liten bonus finns det några extraspel, där man får diska upp den smutsiga disken, sortera soporna samt torka av och duka bordet. Dessa är inte tydligt utmärkta utan blir en glad överraskning när barnet provar att trycka på olika detaljer. Det finns också andra fina små animationer, som lampor och levande ljus som går att tända och en liten mus som kommer fram om man lägger ost på en assiett på golvet.

Det är enkelt och intuitivt att använda spelet, även små barn har lätt att göra rätt. Det är inget tal, däremot finns det en lugn bakgrundsmusik och små ljudeffekter. Eftersom det är ganska många olika moment och rätter så känns appen långlivad, trots att det är ungefär samma sak som görs om och om igen. Jag tror att appen passar bäst för barn mellan tre och fem år. Min femåring har provat och tycker att appen är rolig att spela med länge, han vill gärna att jag ska komma och turas om med honom i matlagningen och prata om vad djuren valt för maträtt. Tvååringen har också provat och kan göra en hel del men appen är fortfarande lite för komplex för henne. Appen tränar, förutom möjlighet till samspel, även barnets finmotorik och ger tillfälle att prata om olika maträtter och hur man lagar dem. Kanske kan det även inspirera till matlagning tillsammans på riktigt?

Det finns ingen reklam eller köp inuti appen. Det finns länk till utvecklarens andra appar i App store, men den är skyddad av ett barnlås. Det finns även reglage för ljudet, även detta är ganska väl dolt. Appen är en universalapp för iPad och iPhone, vi har dock endast provat på iPad. Den finns även tillgänglig för Android. För den som vill prova före köp finns en gratis lite-version med ett begränsat antal gäster och rätter.

Det finns fler tillgängliga appar med matlagningstema, till exempel Toca Kitchen. En tydlig skillnad mellan dessa två är att Dr. Panda’s Restaurant har en tydlig struktur och recept som ska följas, medan Toca Kitchen mer är inriktad på fri lek. Min femåring uppskattade det lite mer styrda i denna app, men det är säkert olika för olika barn vad som passar bäst. Om jag ska komma med något förbättringsförslag så blir det att ätmomentet kunde utvecklas lite mer och kanske även att det kunde finnas utrymme för lite mer kreativitet. Jag ger appen betyg 4 av 5.

Här finns appens trailer på Youtube där några matlagningsmoment går att se:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 30 okt 2019
 •   0 kr 24 okt 2019
 •   50 kr 4 okt 2019
 •   40 kr 6 mar 2019
Google Play Store
 •   50 kr 1 jul 2020
 •   40 kr 30 okt 2019
 •   0 kr 24 okt 2019
 •   40 kr 25 apr 2019
 •   12 kr 17 apr 2019
 •   40 kr 31 jan 2019
Amazon Appstore
 •   36 kr 29 okt 2019
 •   0 kr 24 okt 2019
 •   36 kr 29 apr 2019
 •   9 kr 15 apr 2019
 •   36 kr 1 feb 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda’s Restaurant för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *