Hjälp Dr Panda att ta hand om patienterna på sjukhuset!

I Dr. Panda’s Sjukhus finns tio minispel som alla går ut på att undersöka en kroppsdel hos någon av de åtta djurpatienterna som besöker Dr Pandas sjukhus. Det finns fyra sängplatser på sjukhuset, så innan du kan ta emot fler patienter än så måste du undersöka och bota någon av de inlagda patienterna för att få en ledig sängplats.

ANNONS:

Dr. Panda's Hospital

Minispelen består av enkla uppgifter som man snabbt klarar av men djuren blir väldigt glada när de är friska och får åka hem. Ibland får du en extra belöning i form av ett klistermärke när du skickat hem en patient. Dina märken finns sedan på anslagstavlan i sjukhusets väntrum. Min dotter på fem år tycker det är roligast att leta bakterier genom att lysa med en ficklampa i örat. Andra uppgifter är bla att ge en spruta, lägga brutna ben till rätta och att mäta blodtrycket. Ett minispel går ut på att borsta tänderna på patienten och det känns lite konstigt på ett sjukhus. Vilket minispel och vilken patient som kommer fram är helt slumpmässigt och det finns ingen möjlighet att styra det själv.

Dr. Panda's Hospital

Dr. Panda's Hospital

Förutom minispelen så går det att förändra en del saker i sjuksalarna om man testar att trycka på olika föremål, tex kan man sätta på radion i ett rum och välja mellan fyra olika sängar för att göra sjukhuset så trivsamt som möjligt. Det ligger ofta skräp på golvet som man kan slänga i soptunnan. Dessutom finns ett litet sorteringsspel där man ska lägga alla saker på rätt plats i Dr Pandas doktorsväska.

Det här är det första spelet om Dr Panda, och det är inte lika bra som de senare spelen i serien. Den största skillnaden är att det inte finns lika mycket variation och spelinnehåll. Minispelen känns väl enkla och det finns andra sjukhusappar, som Toca Doctor, som har betydligt mer innehåll. Dr. Panda’s Sjukhus får ändå godkänt eftersom appen är lätt att använda, den innehåller inga skrivna instruktioner utan man förstår av de symboler och animerade effekter som finns vad man ska göra. Det gör att spelet är lätt att använda även för små barn. Illustrationerna är söta och det finns en hel del extrasaker att upptäcka på sjukhuset som inte har med själva minispelen om kroppen att göra.

Appen är reklamfri och saknar externa länkar. På startsidan finns en knapp med föräldrainformation som är skyddad av ett barnlås. Här kan man läsa mer om utvecklarnas tankar kring appen, beställa ett nyhetsbrev eller sätta betyg i AppStore. Tyvärr kan man inte göra några inställningar själv, som att stänga av ljudeffekterna.

Appen finns även i en Lite-version för den som vill testa innan köp. Även för Android hos Amazon.

Spelet passar för barn mellan två och sex år. Betyg tre av fem.

I den här YouTube-filmen får du se lite av hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   45 kr 6 maj 2021
 •   50 kr 3 feb 2020
 •   0 kr 27 jan 2020
Google Play Store
 •   50 kr 1 jul 2020
Amazon Appstore
 •   36 kr 22 nov 2019
 •   9 kr 15 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda’s Sjukhus för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

 1. Ingrid skriver:

  Vi har köpt Dr. Pandas Hospital och jag håller med om att det är väl enkelt och att man önskar mer variation i det. Dock håller inte mina barn med för detta blev snabbt favorit-appen hemma. En snart 3åring och 6åringen verkar aldrig tröttna på att träffa djuren, städa rummen och bota. Ett plus är att det inte är något tal i spelet så språket spelar ingen roll -alla kan spela. Som förälder kan man sitta bredvid och samtidigt lära barnet namn på ex djuren.
  Till och med min 10åring har laddat hem gratisversionen för egen del och är mycket nöjd med den hon med.
  Jag kan verkligen rekommendera appen och misstänker att den kan bli en hit som underhållning på resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *