I Dr. Panda’s Skönhetssalong fixar man till, tvättar och målar olika djur på en skönhetssalong.

Appen är det senaste tillskottet i Dr Panda-serien, med tidigare succéer som Dr Panda’s Grönsaksland, Dr Panda’s Restaurang och Dr Panda’s Snabbköp. Denna gång är det hygien och skönhetsvård som är temat.

ANNONS:

Dr. Panda's Skönhetssalong

En skönhetssalong känns kanske inte som det mest barnanpassade temat man kan välja till en app, men i den här appen är det ändå barnvänligt utformat och lekfullt utan att vara alltför utseendefixerat. Det är aktiviteter som att raka bort skägg, fila och måla naglar, tvätta ansiktet, lägga ansiktsmask, pärla halsband, dra ut näshår och göra ansiktsmålning. Som vanligt i Dr Panda-apparna är det enkelt och barnvänligt upplagt, så att så små barn som tvååringar klarar att spela.

dr-pandas-skonhetssalong-raka

Dr. Panda's Skönhetssalong

En irriterande sak ur genusperspektiv är att de i den här appen har valt att könsstereotypa kundernas kläder utifrån vilken behandling de vill ha. I de andra apparna med Dr Panda finns inte dessa fåniga kläder, så det känns väldigt onödigt att de infört det här.

Jag har provat appen med min femåring och tvååring. Båda tycker att den är kul, men jag tror att den kommer ha längre livslängd för tvååringen eftersom spelen är ganska enkla. Vissa aktiviteter tycker barnen är roligare än andra, t ex att måla naglarna. Det går dock inte att välja fritt mellan aktiviteter, utan varje djur bestämmer själv vilken behandling de vill ha.

Det finns ingen extern reklam eller köp inuti appen. Det finns länk till utvecklarens andra appar, denna går dock att stänga av på föräldrasidan där inställningarna finns. Här går det också att stänga av musik och ljud (två separata inställningar). Föräldrasidan är skyddad av ett barnlås. Appen finns till iPhone, iPad och Android, vi har testat på iPad.

Sammanfattningsvis är det en lättanvänd och rolig app i samma stil som de andra i serien. Utformningen och temat drar dock ner betyget till en trea. Jag rekommenderar appen för åldern 2-5 år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 4 okt 2019
  •   40 kr 31 jan 2019
Google Play Store
  •   50 kr 1 jul 2020
  •   40 kr 31 jan 2019
Amazon Appstore
  •   36 kr 20 aug 2019
  •   9 kr 12 aug 2019
  •   36 kr 31 jan 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda’s Skönhetssalong för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *