Dr. Panda Snickare innehåller totalt 13 stycken roliga, intuitiva och kreativa minispel för de yngsta hantverkarna.

Dr. Panda är tillbaka! Tidigare har vi träffat honom i appar som Dr. Panda skönhetssalong, Dr. Panda Snabbköp och Dr. Panda Grönsaksland, med flera. Nu har TribePlay släppt en uppföljare och denna gång hjälper han sina vänner att rusta upp sina hem i kreativa och pedagogiska minispel.

ANNONS:

Dr. Panda's Snickare

Spelet heter ”Dr Panda Handyman” på engelska, och det är faktiskt ett mer passande namn än Dr Panda Snickare. Vaktmästare, hantverkare eller fastighetsskötare hade passat bättre, då Dr Panda i detta spel får hjälpa sina vänner med en mängd olika projekt i sina hem. Det handlar om att bygga ihop, laga eller måla möbler, renovera badrum, lägga golv, sätta upp akvarium, sortera skruvar och verktyg och mycket annat.

Det finns fem olika rum och varje rum innehåller två eller tre minispel, totalt 13 stycken. Det är lätt att se var på skärmen man ska peka för att öppna minispelet då de föremålen glittrar. Spelen är intuitiva och pedagogiska, och man kan helt styra i vilken ordning man ska spela dem. Det går även att bläddra mellan de olika rummen även om man inte har spelat klart alla spel. Om man klarar alla spel i ett rum får man ett klistermärke till sin anslagstavla. Spelet innehåller inget tal eller text utan visar med animerade effekter vad det är som ska göras.

Dr. Panda's Snickare

Flera av minispelen har kreativa inslag. Man får exempelvis fritt inreda ett akvarium, lägga golv med en mängd olika mönster och blanda färg som man sen får måla fritt med. Ett väldigt populärt moment hos min son är att måla ett skåp som har dubbeldörrar. När man målar ena dörren målas samma mönster på den motsatta, fast spegelvänt. Kreativt och effektfullt!

Dr. Panda's Snickare

Dr. Panda's Snickare

Förutom minispelen som finns i varje rum, finns även små överraskningar här och var. Man kan till exempel öppna altandörren, sätta på TV’n och släcka taklampan.

Jag har testat spelet på iPad tillsammans med min son som fyller fyra år om ett par månader. Han älskar verkligen appen och återkommer till den gång på gång. Han klarar att spela det helt på egen hand. Vi är flera i redaktionen som har testat appen tillsammans med våra barn som är i olika åldrar. Alla barn ger appen tummen upp och har sagt kommentarer som ”Jag ÄLSKAR det här spelet” och ”Jag ska bli snickare när jag blir stor!” Min bedömning är att spelet bäst passar barn mellan 2 och 6 år.

Via appens förstasida finns en sida med reklam för företagets övriga appar. Det finns också en föräldrasida där man kan stänga av reklam-sidan samt stänga av musik och/eller ljudeffekter. Båda dessa sidor är skyddade av ett barnlås. Appen är fri från reklam från tredjepart och köp inuti appen.

Jag tycker att Dr Panda Snickare är riktigt bra, till och med snäppet bättre än sina föregångare. De kreativa inslagen är fler och man kan välja i vilken ordning man ska spela minispelen. Jag ger appen en stark 4. Hade appen varit lite mer omfattande och innehållit fler minispel hade det fått full pott.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Gratisversion finns även för Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Och här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 3 okt 2019
  •   40 kr 31 jan 2019
Google Play Store
  •   50 kr 1 jul 2020
  •   40 kr 25 apr 2019
  •   12 kr 17 apr 2019
  •   40 kr 31 jan 2019
Amazon Appstore
  •   36 kr 29 apr 2019
  •   9 kr 15 apr 2019
  •   36 kr 31 jan 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda Snickare för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *