I Dr Pandas Swimmingpool får man ta hand om sju djurbarn i en stor badanläggning som förutom omklädningsrum har tre pooler att välja på.

Dr Pandas Swimmingpool liknar mycket Dr Pandas Dagis och är en slags dockskåpsapp i en mer exotisk miljö.

ANNONS:

Spelet börjar med att föräldrarna lämnar sina barn i omklädningsrummet och där kan man välja badkläder och badmössa innan det är dags att börja bada. Om man vill kan man också duscha barnen och hjälpa dem på toaletten. Via en översiktskarta väljer man i vilken miljö man vill leka med. Förutom omklädningsrummet finns det tre pooler att välja på. Den största bassängen har en rutschkana, studsmatta och några solstolar vid kanten. Vid piratskeppet kan man hoppa trampolin, simma, klättra i riggen och leta i skattkistan. Den minsta bassängen är en liten plaskpool med leksaker och ett café vid sidan om. På caféet kan barnen äta frukt, dricka och ta en glass från glassmaskinen.

swimming-pool-karta

swimming-pool-omkladningsrum

Om man går tillbaka till omklädningsrummet kommer föräldrarna och hämtar sina barn, omväxlande med att det kommer nya barn som vill bada. Det är helt valfritt om man vill låta barnen gå hem direkt eller om man vill låta dem duscha, torka sig och använda hårtorken först. Som mest kan det vara fem djurbarn samtidigt på badanläggningen men det går bra att spela med bara ett barn.

Det positiva med det här spelet är att man kan använda appen precis som man vill. Det finns inga regler om i vilken ordning man ska göra de olika momenten, exempelvis i omklädningsrummet där barnen kan gå direkt från badet och hem med sina föräldrar utan att torka sig på handduken först. Alla barnen kan få ta på sig vilka badkläder som helst, oavsett färg och form. Och man avgör själv om de ska ha badmössa eller inte. I de olika bassängerna kan man göra så mycket eller så lite man vill, det väljer man också helt själv. Det är helt fritt att byta till en ny bassäng när som helst, eller att gå tillbaka till omklädningsrummet för att hämta nya barn. Det enda som inte går att styra själv är när barnen ska bli hämtade av sina föräldrar. Jag hade gärna sett att det barn som man ställde i hallen blev hämtat men det är helt slumpmässigt om det kommer en förälder för att lämna eller hämta sitt barn och det kan vara vilken förälder som helst som kommer och hämtar.

swimming-pool-skepp

swimming-pool-lounge

Den stora nackdelen med spelet är att 3D-miljön gör att det blir onödigt svårt att placera ut barnen på rätt ställe i de olika miljöerna. Det är lätt hänt att man sätter figuren vid sidan av rutschkanan istället för på den och de nya barnen hamnar lätt bakom garderoben när de ska byta om. Det gör att spelet kan upplevas som lätt frustrerande, särskilt för yngre barn som inte har så välutvecklad finmotorik. En annan invändning är att det inte finns så mycket att göra i två av bassängerna, det känns som om utvecklarna lagt mycket kraft på omklädningsrummet och den stora bassängen och sedan gjorde två miljöer till för att fylla ut spelet.

Vi i redaktionen har testat appen med barn i åldrarna tre till sju år och de tycker den är rolig men lite svår när man ska placera ut figurerna i de olika miljöerna. Dr Pandas appar är populära och barnen känner igen karaktärerna vilket gör att appen är lätt att ta till sig. Det finns inga instruktioner i appen så man behöver inte kunna läsa för att komma igång.

Appen har en låst föräldrasida där man kan slå av och på ljud och bakgrundsmusik. Där kan man även välja att ta bort reklamen för de andra Dr Pandaspelen som annars finns på startsidan. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Det här är en fin app men bristerna gör att betyget landar på en trea istället för en fyra. Jag rekommenderar appen till barn mellan 3 och 6 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  •   50 kr 1 jul 2020
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr Pandas Swimmingpool för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *