Dragon Shapes är ett tangrampusseläventyr om en försvunnen kinesisk drake. Appen övar geometriskt tänkande.

Dragon Shapes kommer från utvecklaren Lighthouse Learning. Vi har tidigare recenserat deras app Shape arts som kan ses som en enklare introduktion till Tangram.

Det här är en söt och spännande historia om en försvunnen drake, och en ”formkrigare” som ger sig iväg på äventyr för att hitta draken. På sin väg måste han övervinna hinder och faror genom att öva sina kunskaper inom geometriska former. Detta gör man genom att bygga olika tangramfigurer. I varje nivå får man en ny figur att bygga som sedan hjälper barnet vidare i äventyret.

Dragon Shapes

ANNONS:

Det finns 50 nivåer i äventyret, och 5 historieavsnitt i sagan. Talet i historian är tyvärr på engelska så det behövs en vuxen som förklarar. Tangramfigurerna man skapar är dock självförklarande. Svårighetsgraden ökas gradvis med att nya geometriska former introduceras i linje med hur historien framskrider, och att det visuella stödet minskar. Om man kör fast kan man få hjälp av en glödlampa som tänds och ger en ledtråd om var en bit skall placeras.

Dragon Shapes

Dragon Shapes

Det är värt att nämna att man inte vrider på bitarna på samma sätt som på många andra pusselappar, istället drar man med fingret på biten för att vrida den ett kvarts varv åt gången. Jag har svårt att förstå varför man valt detta istället för det vanligare vridmomentet, som också övar handrörelser tydligare, men mitt barn tycker tvärtom och föredrar detta. 
Bortsett från detta tycker jag appen är väldigt genomtänkt och med stor pedagogisk nytta. Den övar känsla för geometri, matematisk terminologi för former (på engelska), visualiering och rumsuppfattning.

Dragon Shapes

Vi gillar verkligen Dragon Shapes! Det är en lugn metodisk app, som är lätt att fångas av och vilja komma vidare utan stressiga tävlingsmoment. Historien om draken är spännande och lockar ytterligare till att vilja ta sig till nästa nivå. Det känns också som man hela tiden utvecklas och lär sig massor inom geometri, och det är roligt även som vuxen att upptäcka hur det spatiala rumstänkandet förbättrats. Rent användningsmässigt är appen så pass inuitiv att min 6-åring klarar den själv, men för att även förstå historien krävs att jag sitter med och översätter.

Appen innehåller ingen reklam från tredje part, men däremot reklam för utvecklarens egna appar. Reklamen ligger bakom ett barnlås. Det finns även inställningar för att stänga av ljudeffekter och externa länkar. Stänger man av externa länkar slipper man tyvärr ändå inte reklamen.

Tangrampusslandet passar barn mellan ungefär 5 och 8 år, men för att förstå engelskan behövs en vuxen. Dragon Shapes lyckas bra med det många andra appar med tydlig ambition att lära ut matematiskt tänkande har svårare att uppnå; att vara en app som är lekfull, spännande och spelbetonad. Jag tycker därför egentligen att den förtjänar en fyra i betyg men eftersom den saknar svenska så ger jag den en stark trea.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   27 kr 15 apr 2018
  •   33 kr 15 apr 2018
  •   27 kr 2 apr 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dragon Shapes för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *